Home Handbal Mannen WHC haakt af in strijd om top 3

WHC haakt af in strijd om top 3

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Ilja Vlietstra, Fotograaf EHC: Don Wubben

De handballers van WHC verloren zaterdag met 30-21 van directe concurrent FIQAS/Aalsmeer 3. Daarmee is de achterstand van de Hagenaars op de top 3 in de Eerste divisie weer opgelopen naar 3 tot 5 punten.

De nederlaag van WHC was naast onnodig ook bijzonder jammer omdat de ploeg van coach Zsigmond Makay zich de afgelopen weken had hersteld van een mindere periode. Het was zelfs weer in de race om de topposities in de Eerste divisie. De nederlaag tegen het derde team van Aalsmeer zorgde er echter voor dat de zwarthemden de titel nu echt uit het hoofd kunnen zetten.

Doelpuntloos
De Hagenaars begonnen nochtans goed in de topper in Aasmeer. WHC nam een 4-6 voorsprong, maar vanaf dat moment ging het fout bij de Hagenaars. Er werd een strafworp gemist en een overtal situatie werd niet uitgebuit. Hierna was de thuisploeg wakker geschud en walste in het restant van de eerste helft over de gasten heen. Zeventien doelpuntloze minuten en negen onbenutte honderd procent  kansen deden WHC de das om. Halverwege was het gat al geslagen: 14-7.

Roeleveld
Na rust speelden de mannen van Makay een degelijke de wedstrijd maar konden het duel niet omdraaien. Erwin Roeleveld was met zijn negen doelpunten de beste man van het veld, maar ook hij kon niet verhelpen dat WHC een 30-21 nederlaag leed en afhaakte in de titelstrijd. Volgende week staat de derby tegen Hercules op het programma.

Hercules en EHC
Die Haagse ploeg won zaterdag met 24-18 en deed daarmee de rode lantaarn over aan US dat zondag nog in actie komt. Het Voorburgse EHC verloor met 30-25 van koploper Volendam 2 en werd ook door Hercules voorbijgestreefd.