Home Handbal Mannen WHC Den Haag kan promotie vergeten

WHC Den Haag kan promotie vergeten

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Ilja Vlietstra

De handbalmannen van WHC verloor zaterdag ook de tweede play-off wedstrijd en is daarmee zo goed als uitgeschakeld voor promotie naar de Eredivisie. In de eigen Sporthal Loosduinen kregen de Hagenaars een flink pak slaag van ARBO Rotterdam;22-33.

WHC moest na de nederlaag van vorige week bij Olympia ’89/DOS’80 de tweede wedstrijd tegen ARBO Rotterdam in de poule winnen om in de play-off race te blijven. Dit zat er zaterdag geen moment in voor de periodekampioen van de Eerste divisie. De Rotterdammers startten uitstekend en namen direct afstand. Gedurende de eerste helft werd deze voorsprong uitgebreid en halverwege was het verschil al gemaakt; 8-17.

In de tweede helft ging het niet beter met de mannen van Zsigmond Makay en op een gegeven moment was het zelfs 14-28. In de slotfase kwamen de Hagenaars nog iets dichterbij, maar verder dan de 22-33 eindstand kwam WHC niet.

Doelpunten WHC
Mark Broers, Erwin Roeleveld, Kjeld Meijnen, Hilko Eijkemans (allen 4), Ferry Hage en Daan de Koning (beiden 2), Michel van Beijnum en Thiem (beiden 1).