Home Handbal Mannen WHC blijft ongeslagen, EHC jammerlijk onderuit

WHC blijft ongeslagen, EHC jammerlijk onderuit

Redacteur: PR, Fotograaf: Patrick Dolkens

In de Eerste divisie van het handbal was er vanuit regionaal oogpunt alleen succes voor de mannen van WHC. De Hagenaars wonnen uit bij Nieuwegein met 20-25. Het Voorburgse EHC ging in de regioderby tegen DIOS met 30-28 onderuit en Hercules verloor met 27-28 van Sittardia 2.

In Den Hoorn trof EHC uit Leidschendam-Voorburg zondagmiddag het nog puntloze DIOS. De mannen van René van Mulken slaagden er niet in om in de karakteristieke sporthal de thuisploeg van de eerste punten af te houden. De Eridos-Hios-Combinatie boog met 30-28 het hoofd voor DIOS.

WHC
De andere fusieclub, WHC Den Haag, won zaterdag in een harde maar sportieve wedstrijd in en van Nieuwegein met 20-25. De Haagse handballers waren gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Vooral qua schotkracht, techniek en tactiek waren de Hagenaars een maatje te bgroot voor de thuisploeg. Met Mark Broers en Stefan Coster had WHC twee veel scorende uitblinkers. Samen waren zij goed voor  15 doelpunten. Maar ook in het doel had WHC in Stefan Stapper een van de beste spelers van het veld. Deze doelman zou bij menig eredivisieploeg geen slecht figuur slaan. Andere opvallende speler was Erwin Roeleveld die met zijn zes doelpunten en zijn snelheid en slimme spel een belangrijke bijdrage had in de 20-25 overwinning van WHC.

Doelpuntenmakers WHC
Mark Broers (9), Stefan Coster en Erwin Roeleveld (beiden 6), Daan de Koning (2), Ferry Hage en Raymond Albers (beiden 1).