Home Algemeen Website Haagsetopsport.nl stopt ermee

Website Haagsetopsport.nl stopt ermee

Na zeven jaar keihard werken met vele hoogte- maar ook dieptepunten hebben wij besloten de stekker uit Haagse Topsport te trekken. Het is pijnlijk, maar het is ons niet gelukt de noodzaak van de site bij de gemeente en andere potentiële geldschieters over te brengen. Het is voor ons echter niet meer op te brengen om zoveel tijd en energie in HTS te steken en daarnaast nog te werken voor ons brood.

Haagse Topsport was voor ons niet zomaar een hobby, het was een passie, een missie bijna. Inzet daarbij was om alle topsport naast het voetbal in de schijnwerpers te zetten. Voor deze zogenaamde ‘restsporten’, zoals ze wel eens denigrerend worden genoemd, was er in de media ons inziens veel te weinig aandacht. Samen met tientallen vrijwilligers hebben wij de afgelopen jaren op diverse manieren verslag gedaan van deze topsport. De website was daarbij altijd de basis, maar we werkten ook voor diverse andere media als het Algemeen Dagblad, het Haags Nieuwsblad, de Posthoorn, Den Haag FM en er was een samenwerkingsverband met de gemeente (Den Haag Topsport). We maakten geschreven verslagen, interviews, speciale rubrieken, columns, maar natuurlijk ook tienduizenden foto´s die alom geprezen werden. Daarnaast hebben we ook vele video’s gemaakt voor onze website en die werden ook op het televisiekanaal van Den Haag FM uitgezonden. Toernooien, competitiewedstrijden, grootse evenementen als het WK Hockey en het WK Beachvolleybal, we waren er (bijna) altijd bij. Dat is nu echter voorbij. Een gemis voor ons en vele anderen, maar vooral voor alle sporten die nu minder exposure zullen krijgen.

Waardering
Het doet ons goed te weten dat vele clubs, sporters en sportfans ons werk waarderen en het bijzonder jammer zullen vinden dat Haagse Topsport straks niet meer bestaat. We hebben het dus niet voor niets gedaan. Het liefst hadden we ook doorgegaan om de vele topsport die in het 070 gebied wordt bedreven, te blijven volgen en verslaan. Dat kan onder de huidige omstandigheden echter niet meer. Daarvoor is een aanzienlijk bedrag nodig, welke wij niet bij elkaar hebben weten te krijgen.

Naast alle vrijwilligers die de afgelopen zeven jaar met ons mee hebben gestreden, willen wij bij deze ook alle sportclubs, sporters, bestuursleden, pr-medewerkers en fans die ons bij ons werk hebben geholpen bedanken. Dat geldt zeker ook voor de sponsors die de afgelopen jaren wel een financiële bijdrage over hadden voor ons werk.

Dank
Tenslotte een bedankje en een boodschap aan alle volgers van Haagse Topsport: Deze site bestaat straks dan wel niet meer, de topsport in de regio nog wel! Over het voetbal maken wij ons geen zorgen, dat krijgt voldoende aandacht. De meeste andere sporten komen er in de media bekaaid af. Dat was precies de reden van onze oprichting in 2011. Daarom, ten behoeve van de topsport in de regio, blijf de volgende topsportclubs in de regio alstublieft volgen:

HAAG Atletiek, CobraNova, Lokomotief Rijswijk, SIS Schoonmaak, HCC, Quick Haag, HBS, VCC, DKC, Drop Shot, Hellas, Hercules, EHC, WHC, Cartouche, Klein Zwitserland, HGC, hdm, Craeyenhout, Storks, SV Wassenaar, KVS, Achilles, HKV/ Ons Eibernest, Die Haghe, Duindigt, Haagsche, Hijs Hokij, Lu Gia Jen, Den Haag Lacrosse, EHRC, Haagsche Rugby Club, HSRC, Leimonias, Leeuwenbergh, Metselaars, Thor de Bataaf, TV Vredenburgh, Koryo, Inter Rijswijk, Waterpolo Den Haag, HSK Trias, ZVV Den Haag, The Hague Swimming, de beachvolleyballers, alle individuele topsporters en natuurlijk alle toernooien en evenementen die er in Haaglanden worden georganiseerd.

Namens Haagse Topsport,

Alex ’t Lam en Ronald Mooiman