Home Waterpolo Waterpolosters komen tekort tegen De Gouwe

Waterpolosters komen tekort tegen De Gouwe

Persbericht, Archieffoto: Frank van Leeuwen

Zaterdag bleken de dames van Waterpolo Den Haag een maatje te klein voor De Gouwe. Ondanks hard werken werd het aantrekkelijke duel geflatteerd met 12-4 verloren.

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd, wat resulteerde in meerdere uitsluitingen en strafworpen in de eerste periode. Het eerste doelpunt was toch van De Gouwe, ondanks dat de eerste twee strafworpen voor de thuisploeg gekeerd werden door Annelies Stap. Nadat de 1-1 op het scorebord kwam door Esmee Paans, bleek de Waddinxveense formatie iets gehaaider, waardoor de eerste periode eindigde met 3-1.

Antwoord
De tweede periode liet eenzelfde speelbeeld zien, met wederom veel uitsluitingen over en weer. Het was Amber van Veen die na een mooi uitgespeelde Haagse aanval de 3-2 maakte. De dames uit Waddinxveen bleken toch telkens weer een antwoord op het offensief van WPDH te hebben en via 2 doelpunten stond er na de eerste helft van de wedstrijd een 5-2 achterstand op het scorebord.
Opbreken
In de derde periode begonnen de vele uitsluitingen de Haagsen op te breken, waar De Gouwe minder last van leek te hebben. Plotseling keek WPDH tegen een 10-2 achterstand aan, een onoverkoombaar verschil bleek later.

33 P’s
De laatste periode werd er nog één laatste maal aangezet door beide teams, wat vlug leed tot een Haags doelpunt via Emilie van Zeggelaar. Hoewel de uitsluitingen nog steeds om de oren vlogen (maar liefst 33 P’s in totaal) ging de strijd in het water onvermoeibaar verder. Na een mooi doelpunt van Lisa van Slingerland was het slotakkoord voor de thuisploeg en eindigde de wedstrijd in een 12-4 verlies voor Waterpolo Den Haag.

Volgende week spelen de dames thuis tegen het eerste team van OZ&PC uit Oldenzaal. De wedstrijd vangt aan om 19.30 uur in zwembad Het Hofbad.

Doelpunten WPDH
Esmee Paans, Amber van Veen, Emilie van Zeggelaar en Lisa van Slingerland (allen 1).