Home Waterpolo Waterpolo vrouwen sluiten seizoen af met nipt verlies

Waterpolo vrouwen sluiten seizoen af met nipt verlies

Persbericht, Fotograaf: Frank van Leeuwen

De dames van Waterpolo Den Haag zijn er niet in geslaagd de laatste wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. In een duel waarin bij vlagen goed spel te zien was, trok OZ&PC in het Hofbad nipt aan het langste eind: 13-14. De Haagse ploeg eindigt het seizoen in de Overgangsklasse verdienstelijk op de 6e plaats.

Binnen 30 seconden keek de Haagse ploeg al tegen een achterstand aan, maar het was Lotti Verhagen die met een bekeken schot de 1-1 op het scorebord zette. De eerstvolgende aanval wist OZ&PC weer te scoren, maar ook Den Haag deed hetzelfde via Emilie van Zeggelaar. In het vervolg van de periode wist de tegenstander een klein gaatje te slaan, maar Simone Eijk bracht de stand op 3-5 met een fraai afgerond schot.

De tweede periode zetten de Haagse dames gezamenlijk de schouders eronder en dit werd beloond met maar liefst 4 doelpunten op rij. Het waren achtereenvolgend Esmee Paans, Irene de Vreede, Iris Ruitenbeek en Van Zeggelaar die goal troffen, waardoor er een 7-5 voorsprong was ontstaan. OZ&PC was echter niet van plan dit te laten gebeuren, want al gauw was de stand weer gelijk. Verhagen bracht Den Haag weer op voorsprong uit een strafworp, maar het waren de bezoekers die het laatste woord hadden. Met een 8-9 stand gingen de teams rusten.

De derde periode kantelde de wedstrijd volledig, mede door het uitvallen van Eijk en Van Zeggelaar (beide 3 p’s). Ook de reservebank van OZ&PC was redelijk uitgedund en dat was te merken aan de speelsters in het water. De snelheid nam iets af, ook al wisten beide teams hun kansjes te benutten. Zo scoorde Paans en ook Eijk wist het doel te vinden vanuit een man meer. Aan het eind van deze periode bleken de Oldenzaalsen iets effectiever en dus ving de laatste periode aan met een stand van 10-12.

De laatste periode van de wedstrijd werd een slotoffensief ingezet door Den Haag, onder leiding van De Vreede, maar de paal en lat lagen vaak in de weg. OZ&PC wist uit te lopen naar 11-14 en deze achterstand kwamen de Haagsen niet meer te boven. Uiteindelijk werd de eindstand, door doelpunten van Verhagen, Paans en invalster Nikita Toet, bepaald op 13-14.

Doelpunten WPDH
Lotti Verhagen en Esmee Paans (3), Emilie van Zeggelaar en Simone Eijk (2), Iris Ruitenbeek, Irene de Vreede, Nikita Toet (1).