Home Waterpolo Waterpolo vrouwen Den Haag laten punten aan Het Y

Waterpolo vrouwen Den Haag laten punten aan Het Y

Redacteur: PR, Fotograaf: Frank van Leeuwen

Afgelopen zaterdag ging de tweede helft van de competitie van start voor de vrouwen van Waterpolo Den Haag. Na het harde trainen van afgelopen weken gingen de dames gefocust van start.  Beide teams bleken aan elkaar gewaagd, wat resulteerde in een spannende wedstrijd. Uiteindelijk waren het de dames van Het Y die er met een eindstand van 12-13 (3-3, 2-2, 4-4 ,3-4) met de punten vandoor gingen.

Waterpolo Den Haag begon goed. Al binnen 30 seconden was het raak met een mooi openingsdoelpunt van Esmee Paans. De dames namen initiatief en vonden via Emilie van Zeggelaar en Amber van Veen wederom het doel. De Amsterdamse vrouwen beantwoordden echter elk gemaakt doelpunt met een tegendoelpunt, waardoor de stand gelijk op bleef gaan.

Eijk
Ook tijdens het tweede partje bleken de ploegen aan elkaar gewaagd, echter nu met initiatief vanaf Amsterdamse zijde. Deze wisten zelfs iets uit te lopen, maar de Haagse dames herpakten zich goed. Met twee doelpunten van Simone Eijk eindigde ook het derde partje in een gelijke stand (9-9).

Tekort
Alles kwam aan op de laatste periode. Na een aantal doelpunten en het benutten van een strafworp van de vrouwen van Het Y, was de voorsprong helaas te groot. De Haagse waterpolosters scoorden nog wel via Irene de Vreede, Emilie van Zeggelaar en Amber van Veen, maar kwamen slechts één doelpunt tekort voor gelijkspel.

Al met al een spannende wedstrijd, waarin beide ploegen mooi waterpolo hebben laten zien. De beide teams treffen elkaar weer op 24 maart, ditmaal in Amsterdam.

Doelpunten Waterpolo Den Haag:
Emilie van Zeggelaar (4), Amber van Veen (3), Irene de Vreede (2), Simone Eijk (2), Esmee Paans (1)