Home Waterpolo Waterpolo dames niet opgewassen tegen PSV

Waterpolo dames niet opgewassen tegen PSV

Persbericht, Fotograaf: Frank van Leeuwen

Zaterdag speelden de dames van Waterpolo Den Haag in het Hofbad tegen PSV Waterpolo. De weinig inspirerende wedstrijd ging uiteindelijk met 7-10 verloren.

In het eerste kwart begonnen beide teams fel en snel aan de wedstrijd, waarbij de Haagsen de score wisten te openen via Amber van Veen. Vele aanvallen over en weer resulteerden uiteindelijk in de gelijkmaker van PSV. Het slotakkoord deze periode was echter voor WPDH, dat via Iris Ruitenbeek het eerste part afsloot met een 2-1 voorsprong.

Spoor bijster
De tweede periode gaf eenzelfde scoreverloop, hoewel de dames uit Eindhoven deze keer wat secuurder waren in de afronding. Hierdoor moesten de Haagsen drie doelpunten achter elkaar incasseren en stond er plotseling een 2-4 achterstand op het scorebord. Het was wederom Ruitenbeek die de achterstand terugbracht naar 3-4. Na de rust was WPDH het spoor bijster kwijt. Al gauw werd het 3-5 en ondanks dat Amber van Veen nog de 4-5 wist te scoren, liepen de dames van PSV in een rap tempo uit naar 4-10.

Niet genoeg
In het laatste part werd er nog hard gevochten om de achterstand weg te werken, wat in eerste instantie aardig lukte. Annelies Stap wist haar goal schoon te houden en een aantal snelle acties in de aanval zorgden voor drie doelpunten, tweemaal Esmee Paans en een benutte strafworp van Simone Eijk. Het was echter niet meer genoeg, wat leidde tot de eerste verloren wedstrijd van dit seizoen.

Volgende week treden de dames van WPDH aan tegen ZPB 2 in de tweede ronde van de ManMeer! Beker. De aanvang van de wedstrijd is om 16.00 uur in het Hofbad in Den Haag.

Doelpunten Waterpolo Den Haag
Amber van Veen, Esmee Paans en Iris Ruitenbeek (allen 2), Simone Eijk (1).