Home Honkbal Wassenaar sluit af met winst en verlies

Wassenaar sluit af met winst en verlies

Persbericht, Foto's: SV Wassenaar

Het slotweekeinde van het honkbalseizoen voor SV Wassenaar leverde zaterdag een 4-6 thuisnederlaag op tegen Omron Pioniers 2. Zondag namen de Groenen revanche in Hoofddorp; 3-7. Wassenaar eindigt de play-offs met de tweede plaats in de poule.

Op zaterdag waren de Pioniers te gast bij Wassenaar. Gasten worden in het algemeen hoffelijk ontvangen, maar om ze dan ook te laten winnen? Wassenaar stond hoog in de poule en kon zelfs nog eerste worden. Pioniers kreeg te horen dat de hekkensluiter van de poule niet zal degraderen waardoor beide teams redelijk vrijuit konden spelen.

Wassenaar 1 (1 van 1)

Hoogste homerun
Zaterdag hielden beide partijen elkaar tot de vijfde inning in evenwicht. Van 2-2 en 4-4 namen de gasten in de zesde slagbeurt een minimale voorsprong weke een inning later werd uitgebouwd naar 4-6. Dat zou ook de eindstand blijken. Was er verder nog iets vermeldenswaardig? Eigenlijk alleen dat bij beide teams een homerun sloegen. Die van Dave Steward was waarschijnlijk de hoogste van dit seizoen. De bal bleef omhoog gaan en viel niet eens zo ver achter het hek op de grond.

Return
De return van zondag was interessanter voor zowel spelers als voor publiek. Omdat het de laatste wedstrijd voor het team was, waren er behoorlijk wat supporters mee uit Wassenaar. Die zagen een team waar zowel de spirit, als het spelplezier vanaf spatte. Sydney Hoeverts (Tsunami) sloeg in de eerste inning direct Jason Jacobus binnen. Na een opofferingsslag van Mikel Vogels wist ook Hoeverts het thuishonk te bereiken; 0-2. Sem Lauf (Tsunami) wist als startende pitcher voor Wassenaar de thuisploeg in de eerste paar innings van scoren af te houden. In de derde inning vergrootte Wassenaar de voorsprong met wat hulp van de pitcher en het veld naar 1-5, want bij Pioniers wist Angelo Wicklert dankzij een honkslag en vervolgens hits van teamgenoten binnen te komen.

Wassenaar 2

Waardig einde
In de twee volgende innings verkleinde Pioniers de achterstand naar 3-5. In de vijfde slagbeurt kregen Jiorgeny Casimiri, Lucas Bekker, Sem Lauf, Curtis Duinkerk en Roy Winkel van inval hoofdcoach Harvey Gumbs een publiekswissel. Even later viel die eer ook te beurt aan Mikel Vogels en Guus van der Poel. Werd er ook nog gehonkbald? Nauwelijks. Closing pitcher Vincent van Veen wist in de slotfase de Hoofddorpers van scoren af te houden en met een 3-7 overwinning sloot Wassenaar de competitie op een waardige af.