Home Honkbal Wassenaar na knappe zege zeker van handhaving

Wassenaar na knappe zege zeker van handhaving

Had Anouk vrijdagavond amper last van de regen, voor de honkbalcompetitie op zaterdag was dat wel anders. De thuiswedstrijd van SV wassenaar tegen Orioles werd afgelast omdat er zoveel water was gevallen dat er in de dug-out een zwemwedstrijd gehouden had kunnen worden. Zondag werd de return in Bergschenhoek wel gespeeld en daar wonnen de Groenen met 2-11 waarmee deelname aan de Overgangsklasse volgend seizoen was veilig gesteld.

Het doel voor de honkballers van SV Wassenaar is gerealiseerd. Door de winst van zondag op koploper  Orioles staan de mannen van coach Eugene Henson op de tweede plaats in de play-offs van de Overgangsklasse. Belangrijker is dat Wassenaar niet meer achterhaald kan worden door de tweede teams van DSS en Omron Pioniers waardoor het niet meer kan degraderen.

Homerun
Op een mooi veld in Bergschenhoek opende Wassenaar sterk. Jason Jakobus ging nog uit, maar Sydney Hoeverts en Sigmar Eustacia bereikten beide de honken. Daarna sloeg Dave Steward een wonderbaarlijke homerun. Orioles antwoordde met eveneens een homerun van Marvij Kleinmoedig. Stand na eerste inning: 2-3. In de volgende slagbeurt voegden de gasten nog twee punten toe, waarna het publiek tot de vijfde inning moest wachten op nog eens 3 punten voor Wassenaar. In de volgende slagbeurten sprokkelden de Groenen met onder meer een homerun van Jason Jacobus nog meer punten. Orioles sloeg weliswaar met regelmaat honkslagen, maar wist deze niet tot punten te promoveren. Dit wederom door het goede pitchen van Vincent van Veen, die slechts 2×4-wijd gooide, maar ook 8 strike outs produceerde en zich gesterkt voelde door een attent veld. Eindstand 2-11.

Aankomende zondag wordt om 14.00 uur thuis bij Wassenaar de door overmatige regenval uitgestelde wedstrijd tegen Orioles alsnog gespeeld.