Home Honkbal Wassenaar doorbreekt negatieve reeks

Wassenaar doorbreekt negatieve reeks

De honkballers van SV wassenaar hebben zaterdag de serie van vijf nederlagen op rij doorbroken. In de thuiswedstrijd tegen Euro Stars wisten de Groenen de in de vijfde inning verkregen 3-2 voorsprong over de streep te trekken. Zondag ging de uitwedstrijd echter wel verloren.

De mannen van hoofdcoach Eugene Henson waren zaterdag gebrand op winst. Die smaak hadden de Wassenaarse honkballers al sinds 10 juni niet meer geproefd toen met 14-11 werd verslagen. De laatste thuisoverwinning dateerde alweer van 21 mei.

Oele
In de eerste inning op Sportpark Kerkehout kwam Euro Stars direct met 0-1 voor. Deze score hield stand tot de derde inning, toen scoorde Wendy Wawoe namens de gasten ook het tweede punt. In de gelijkmakende beurt was het dan eindelijk de Wassenaarse ploeg die zich liet gelden. Laurens Oele, die ingezet was als aangewezen slagman, kwam door een velderskeus op het eerste honk. Roy Winkel, die al op het tweede honk stond, probeerde door te schuiven naar het derde maar dat was doorzien zodat het veld van Euro Stars hem insloot en hem bij het derde honk uitmaakte. Oele profiteerde van de consternatie en schoof door naar het tweede honk. De volgende slagman voor de Groenen was Rodys Martinus. Hij sloeg vervolgens een 2-honkslag, waarop Laurens Oele het eerste Wassenaarse punt kon maken.

Spannend
Tot de vijfde inning blijft het 1-2. Toen wist Roy Winkel opnieuw op de honken te komen. Ditmaal hoefde hij geen honken te stelen, want Laurens Oele sloeg hem met een 3-honkslag binnen. Door een infield hit van Rodys Martinus kwam vervolgens ook Oele over de thuisplaat waardoor de Groenen plots 3-2 voorstonden. In de volgende innings kregen beide teams spelers op de honken en het werd een paar keer spannend. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de eindstand 3-2 was en de vurig gewenste zege voor SV Wassenaar binnen was.

Zondag
In de return in Capelle aan den IJssel nam Euro Stars opnieuw direct de leiding en in de tweede inning komt daar nog een punt bij. Wassenaar stond dus 2-0 achter, maar wist in de derde slagbeurt de stand gelijk te trekken. Een inning later stond het zelfs 2-4 door Kelvi Martinez en Pim Vijfvinkel die met 4-wijd op de honken waren gekomen en door Erwin van der Schier werden binnen geslagen. Na de vijfde inning was het 4-5 en toen werd bij Wassenaar Jiorgeny Casimiri van de heuvel gehaald. Met Laurens Oele als vervanger scoorde Euro Stars de 5-5. In de achtste inning werd Oele Laurens na 2x 4 wijd vervangen door Sydney Hoevert. Dat had niet het gewenste effect want de pitcher kreeg snel 3 honkslagen tegen, waarna Olivier Oele het pitchen overnam. Het kwaad was echter al geschied want de inning werd afgesloten met 9-5 voor de gastheren. Aanvallend kon Wassenaar geen vuist meer maken, zodat de winst naar Euro Stars ging en zodoende de punten over het weekeinde werden gedeeld.