Bron: Den Haag FM/Omroep West, Archieffoto: Robert John Henderson

De Chinese clubeigenaar Wang Hui stapt op uit de Raad van Commissarissen (RvC) van ADO Den Haag. Dat heeft RvC-voorzitter Ben Knüppe gezegd tegen de NOS.

“Van meet af aan was mijn standpunt dat de RvC geheel moest vernieuwen, dus inclusief Wang Hui. Die zal ook in goed overleg opstappen. Aan de samenstelling van de nieuwe Raad van Commissarissen wordt gewerkt. Wang en ik zijn nu de enige leden in de RvC. Over wie wanneer toetreedt tot de RvC doe ik nog geen mededelingen”, aldus Knüppe tegen de omroep. De NOS meldt dat Wang mogelijk wordt vervangen door Winston Zheng, de vice-president van Jiahua East Holdings. Dat bedrijf heeft een meerderheidsbelang in United Vansen, het bedrijf van Wang.

Ben Knüppe werd door de Ondernemingskamer als tijdelijk voorzitter benoemd nadat ADO en rechtszaak tegen Wang Hui had aangespannen omdat die de eerder toegezegde miljoenen euro’s weigerde over te maken. ADO was daardoor in financiële problemen gekomen. Wang moest zijn aandelen in de club tijdelijk afgeven. Vorige week gaf de gemeente hun prioriteitsaandeel in de club terug, onder meer omdat Knüppe te weinig zou overleggen met de de door de gemeente aangestelde leden van de RvC.

Bron: Den Haag FM/Omroep West