Home Beachvolleybal Vuurdoop Sportcampus met DELA Beach Open

Vuurdoop Sportcampus met DELA Beach Open

Archieffoto: Sebastiaan Nederhoed

Op de eerste dag van het DELA Beach Open hebben alle drie Nederlandse vrouwenteams zich geplaatst voor de knock-out fase. In het mannentoernooi spelen Brouwer en Meeuwsen vrijdag om de poulewinst.

Meppelink/Keizer, Sinnema/Stubbe en Flier/Van Iersel mogen zich vrijdag opmaken voor de tussenronde om plaatsing af te dwingen voor de achtste finales.

Meppelink/Keizer
Sanne Keizer zette donderdag haar tijdelijke rentree op de World Tour luister bij door zich samen met Madelein Meppelink te kwalificeren voor de volgende ronde op de Haagse sportcampus. Meppelink en Keizer verloren donderdag hun eerste poulewedstrijd van het als eerste geplaatste Duitse koppel Laura Ludwig en Kira Walkenhorst. De Olympisch kampioenen van Rio waren met 2-0 een maatje te groot voor het Nederlandse gelegenheidsduo. Later op de dag wonnen Meppelink en Keizer wel van een ander Duits team. Glenzke/Großner werd met 2-0 opzij gezet, waarmee plaatsing voor de eerste ronde van de knock-out fase werd veiliggesteld.

“Beter”
Keizer, die deze week invalt voor de geblesseerde Sophie van Gestel, was te spreken over de samenwerking met Meppelink. “Tegen de Olympisch kampioenen speelden we goed, maar zij waren gewoon beter. Dat we tegen zo’n sterk team toch wisten bij te blijven, gaf ons energie. In de tweede wedstrijd hebben we sterk doorgepakt.” Vrijdag komen Meppelink en Keizer uit in de tussenronde. “Supergaaf dat we door zijn! Dit smaakt naar meer. Morgen gaan we alles geven om een plek in de achtste finales te bemachtigen.”

Sinnema/Stubbe
Jolien Sinnema en Joy Stubbe wonnen hun eerste poulewedstrijd met 2-0 van Kolosinska/Gruszczynska uit Polen. De wedstrijd om poulewinst en directe plaatsing voor de achtste finales werd met 0-2 verloren van de Zwitsers Betschart/Hüberli. Ook Flier/Van Iersel noteerde vrijdag een vijftig procent score. ’s Ochtends werd verloren van de sterke Amerikanen Sweat/Summer, later op de dag werd gewonnen van Bell/Laird uit Australië.

Brouwer/Meeuwsen
De mannen kwamen donderdag één keer in actie. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen op het centercourt hun poulewedstrijd in twee sets van het Turkse duo Giginoglu/Urlu. De bronzen medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Rio spelen vrijdag om de poulewinst tegen Jefferson/Cherif uit Qatar. Varenhorst/Garderen en Penninga/Blom verloren donderdag hun eerste poulewedstrijd en moeten vrijdagochtend winnen om door te gaan in het DELA Beach Open.