Home Hockey Vrouwen Vrouwen hdm starten met enorme stunt

Vrouwen hdm starten met enorme stunt

De hockeysters van hdm hebben zondag voor een enorme verrassing gezorgd door in de eerste speelronde het sterke SCHC te verslaan. In Bilthoven waren de Haagse meiden van nieuwbakken hdm coach Sonja Thomann met 1-3 te sterk voor Stichtsche dat met drie internationals aantrad die deze zomer Europees kampioen werden.

SCHC heeft maar liefst zes nieuwbakken Europees kampioenen in hun selectie. Carlien Dirkse van den Heuvel, Xan de Waard en Caia van Maasakker wonnen deze zomer met het grote Oranje in Amstelveen het EK. Dat voorbeeld werd gevolgd door Jong Oranje dat kort daarna ook Europees kampioen werd. Voor SCHC deden daar Famke Richardson, Roos Knijff en Ginella Zerbo aan mee, maar ook hdm was vertegenwoordigd. Hester van der Veld en Fay van der Elst hadden beiden ook hun aandeel in het goud dat het team in Valencia won.

‘Grote vier’
SCHC behoort samen met Den Bosch, Amsterdam en Laren al jaren tot ‘de grote vier’ in Nederland. Vorig seizoen werd de ploeg uit Bilthoven in de kruisfinales na drie wedstrijden uitgeschakeld door Amsterdam. Ook dit jaar behoort Stichtsche weer tot de favorieten. Die positie hebben de vrouwen van hdm nog niet al ziet menigeen hdm wel als een outsider voor de play-off plaatsen. Dat maakten de Haagse hockeysters zondagmiddag in de seizoenouverture in ieder geval waar.

Sterk
Na een doelpuntloze eerste twee kwarten (nieuw dit seizoen in de Hoofdklasse) opende Sanne Pheninckx voor hdm de score. Aanvoerster Pien van Nes verdubbelde vlak voor het eind van het derde kwart de stand naar 0-2 uit een strafcorner. In de vierde minuut van het laatste kwart kwam SCHC via Caia van Maasakker terug in de wedstrijd, maar Mascha Sterk gooide drie minuten voor tijd met een rake strafcorner de wedstrijd in het slot. Hdm wint met 1-3 en zorgt daarmee voor de grootste verrassing in de eerste speelronde. Volgende week thuis tegen Kampong, dat met 0-1 verloor van Den Bosch, moeten de meiden van Thomann de goede start een nog beter gevolg proberen te geven.