Home Voetbal ADO Den Haag Vrouwen ADO Den Haag laten zege glippen

Vrouwen ADO Den Haag laten zege glippen

Een 2-2 nederlaag, zo moet het direct na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle gevoeld hebben voor de voetbalsters van ADO Den Haag. In de openingswedstrijd van het seizoen vergat de thuisploeg een 2-0 voorsprong over de streep te trekken en kreeg in de vierde minuut van de blessuretijd alsnog de gelijkmaker om de oren.

“Toen de 2-1 viel kantelde de wedstrijd helemaal”, erkende ADO aanvalster Suzanne Admiraal na afloop tegen vrouwenvoetbalnieuws.nl. “Bij 2-0 had ik het gevoel ‘deze is voor ons’. Na de 2-1 sloop er angst in de ploeg.”

Kletsnat
Na de vroege 1-0 van Admiraal in de zeventiende minuut speelde ADO Vrouwen tegen de Zwolse ploeg een gewonnen wedstrijd. De Haagse vrouwen kregen in de eerste helft nog diverse kansen op een tweede treffer, maar de rust in het kletsnatte Cars Jeans Stadion werd bereikt bij 1-0. Ook in de tweede helft was er geen vuiltje aan de lucht voor het team van Arend Regeer dat met Allyssa Daal, Lauren Delleman en Suzanne Admiraal drie competitiedebutanten kende. Een kwartier na de hervatting verdubbelde Carmen Simonis de score naar 2-0 door een strafschop te benutten.

Blessuretijd
In de 70e minuut zorgde de 2-1 van Babiche Roof voor geloof bij PEC Zwolle en onbegrijpelijke angst bij de groengelen. ADO werd teruggedrongen en eigenlijk was het wachten op de gelijkmaker. De Haagse dames hielden lang stand, maar juist op een moment dat de drie punten binnen leken te zijn viel de 2-2 alsnog. In de vierde minuut van de blessuretijd stond Shanel Smid na een afgeslagen hoekschop op de juiste plek en schoot namens de gasten de gelijkmaker achter de teruggekeerde keepster Barbara Lorsheyd.

Ajax
Slecht een schamel puntje dus voor ADO Vrouwen dat letterlijk en figuurlijk het veld af droop. Pas over twee weken staat voor de meiden van Regeer de tweede competitiewedstrijd bij kampioen Ajax op de rol. De eerstvolgende thuiswedstrijd is vrijdag 29 september tegen nieuwkomer en puntloos hekkensluiter Excelsior Barendrecht.