Home Tennis Voormalig top-10 speler op The Hague Open

Voormalig top-10 speler op The Hague Open

Bron: The Hague Open, Archieffoto: Hans Willink

De laatste wildcard voor The Hague Open is voor Jurgen Melzer. De 35-jarige Oostenrijker won Wimbledon en US Open in het dubbelspel, heeft 5 ATP titels in het enkelspel op zijn palmares staan en stond in 2011 op de 8e plaats van de wereldranglijst. De 24e editie van het ATP Challenger toernooi van Scheveningen vindt plaats van 25 t/m 31 juli 2016 op de Mets Tennisbanen. 

Toernooi directeur Ivo Pols had eerder al de gehele Nederlandse top aan het toernooi op de Mets banen weten te binden. Zo zullen Robin Haase, Thiemo de Bakker, Igor Sijsling, Jesse Huta Galung, Antal van der Duim en de talenten Tim van Rijthoven en Tallon Griekspoor op de Scheveningse tennisbanen te zien zijn.

Top-100
In totaal zijn er vier top-100 spelers te bewonderen; de als eerste geplaatste Spanjaard Inigo Cervantes (ATP 75), de Portugees Gastao Elias (ATP 92), de Argentijn Facundo Bagnis (ATP 96) en onze eigen Robin Haase (ATP 98). Daarnaast staat ook de Belgische toernooiwinnaar van 2011 Steve Darcis op de deelnemerslijst.

Trots
“We hebben een veld om trots op te zijn. De beste Nederlanders en een topper die zijn weg terug naar boven zoekt. Dat belooft heel veel goeds op de baan,” aldus Pols.