Home IJshockey Viermaal Hijs Hokij in Oranje

Viermaal Hijs Hokij in Oranje

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Robert Bos

De BeNe League ligt deze dagen nagenoeg stil voor een interlandweekeinde. De nationale teams van Nederland en België stuiten dit weekeinde tweemaal op elkaar in het kader van de voorbereiding op het WK in Tilburg volgend jaar. Natuurlijk zijn er ook spelers van Hijs Hokij geselecteerd voor Oranje.

Nederland en België spelen eerste zaterdagavond in Mechelen tegen elkaar en een dag later treffen de lagelanders elkaar opnieuw maar dan op het ijs van Geleen.

Hijs coach Chris Eimers heeft het bondscoachschap eind vorig seizoen overgedragen aan Doug Mason en ook hij heeft voor de twee oefeninterlands tegen België enkele Hagenaars geselecteerd. Namens Hijs zitten goalie Fabian Schotel, verdediger Mike van Oeveren, en forwards Alan van Bentem en Raymond van der Schuit in de selectie.

De complete selectie van Oranje:
Fabian Schotel (Den Haag), Ruud Leeuwesteijn (Tilburg), Deniz Mollen (Eindhoven)

Kilian van Gorp, Giovanni Vogelaar, Alexei Loginov, Evo Suurhoff, Boet van Gestel (Tilburg), Rick van Haren (Nijmegen), Mike van Oeveren (Den Haag), Mark Hoekstra (Heerenveen).

Danny Stempher, Reno de Hondt, Jonne de Bonth, Mickey Bastings (Tilburg), Wessel Copier (Nijmegen), Jorn van Soest (Eindhoven), Tom Marx, Renzo Meulenbeek, Kai Willems (Geleen), Alan van Bentem, Raymond van der Schuit (Den Haag), Ties van Soest (Düsseldorf DNL, Duitsland), Lars den Edel (Heerenveen).