Promotiedivisionist Lokomotief heeft zich voor het volgende seizoen versterkt met twee nieuwelingen in de selectie. Jan Driessen komt over van eredivisionist ZZ Leiden en Willem van der Togt maakt de overstap van het U18 team van de Rijswijkers.

De 2.01 meter lange forward Jan Driessen komt over van ZZ Leiden waar hij de afgelopen drie seizoenen in de eredivisie speelde. Ook maakte hij vorige zomer onderdeel uit van het Nederlands team U20. De uit Noordwijk afkomstige Driessen komt uit een echte basketbal familie, vader Rick is coach van Grasshoppers dames 1 waar ook zus Noor speelt. De 21-jarige Driessen stond in de belangstelling van diverse promotiedivisieploegen, maar koos uiteindelijk voor Lokomotief.

Jan-Driessen-LokomotiefCoach Pieter Mourik is blij met de komst van Driessen naar Rijswijk. “Jan is een speler die op meerdere plekken inzetbaar is en bekend staat als een uitstekende verdediger. Het is duidelijk dat hij onze ploeg sterker maakt en ik ben er van overtuigd dat hij prima in het team past”.

Van der Togt
De 17-jarige speler Willem van der Togt werd het afgelopen seizoen Nederlands kampioen met Lokomotief U18 uit Rijswijk. Hij heeft de hele jeugdopleiding bij Lokomotief doorlopen en ziet zijn ontwikkeling nu beloond worden met een plek in het eerste heren team van Lokomotief. Willem heeft al in diverse nationale selecties gespeeld en zit momenteel bij de laatste 24 spelers voor het Nederlands U18 team.

loko willem-van-der-togt Coach Pieter Mourik over de jeugdige aanwinst: “Willem heeft zich de afgelopen seizoenen fantastisch ontwikkeld en verdient nu een kans in de promotie divisie. Hij is zeer snel, beschikt over een prima schot en kan uitstekend verdedigen. Ik ben dan ook zeer content met het feit dat we wederom een speler vanuit de eigen opleiding een kans kunnen bieden om zich op het hoogste amateurniveau te kunnen onderscheiden”