Home Voetbal ADO Den Haag Verlies vrouwen ADO Den Haag in Alkmaar zonder grote gevolgen

Verlies vrouwen ADO Den Haag in Alkmaar zonder grote gevolgen

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Olaf Otten

De vrouwen van ADO Den Haag verloren vrijdag de zevende wedstrijd in Poule B van de nacompetitie met 2-1 bij VV Alkmaar. Deze nederlaag zal hoogstwaarschijnlijk geen gevolgen hebben voor de eindrangschikking. Het moet wel heel vreemd lopen wil ADO, dat zes punten voor staat op Achilles ’29 met nog twee wedstrijden te gaan, geen zesde van de Eredivisie worden.

Achilles ’29 verspeelde vrijdag punten tegen Excelsior/Barendrecht en dus had ADO bij een gelijkspel zich al verzekerd van de toppositie in de poule en overall de zesde plaats in de Eredivisie. De Haagse meiden verloren echter in Alkmaar.

Paal
In een weinig enerverende wedstrijd had ADO in de eerste helft het iets betere van het spel. Het kreeg ook de beste kansen, de grootste was voor Victoria Pelova maar tikte de bal op de paal. Ook Nance van der Meer was dichtbij de openingstreffer, maar keepster Paulina Quaye keerde het schot. Aan de andere kant moest ook ADO doelvrouw Barbara Lorsheyd een enkele keer handelend optreden en dat deed zij bekwaam.

Achtervolgen
Zeven minuten na rust werd de wedstrijd opengebroken. VV Alkmaar kwam op voorsprong na een verdedigingsfout waardoor Simone Kets vrij door kon lopen en Lorsheyd passeerde. Vijf minuten later was het echter alweer gelijk. Na een goede pass van Nadine Noordam en een knappe individuele actie van Pelova kon laatst genoemde de 1-1 binnen werken. Opnieuw niet veel later kwam de thuisploeg opnieuw voor door een treffer van Katja Snoeijs, waardoor ADO werd gedwongen tot achtervolgen.

Revanche
In de daaropvolgende 25 minuten wist de ploeg van coach Arend Regeer geen grote kansen te creëren en moest uitkijken geen grotere achterstand op te lopen. ADO slaagde er niet in de gelijkmaker te maken en leed zodoende de eerste nederlaag in de B-poule. Volgende week speelt de ploeg thuis tegen Achilles ’29 en dan kan het niet alleen revanche nemen op zichzelf maar zich ook definitief de zesde plaats in de Eredivisie toe eigenen.