Home Voetbal ADO Den Haag Verdienstelijk gelijkspel ADO tegen Turkse topploeg

Verdienstelijk gelijkspel ADO tegen Turkse topploeg

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Robert John Henderson

ADO De Haag overwintert in deze periode in Turkijewaar het zich voorbereidt op deel twee van het seizoen. Naast trainen en teambuilding worden er ook oefenwedstrijden gespeeld. Dinsdag traden de Hagenaars aan tegen Besiktas. Na 90 minuten stond er een 2-2 gelijkspel op het bord door onder meer twee Haagse treffers van Bjorn Johnsen.

Johnsen was dus de grote man aan ADO kant. Hij zette ADO al in de derde minuut op voorsprong en vergrootte de marge 25 minuten later naar 2-0. Tussendoor had de uitstekend keepende Indy Groothuizen ook al zijn waarde bewezen door een strafschop van de Turk Cinar te keren. De Hagenaars speelden een prima eerste helft tegen de Turkse topploeg.

In de tweede helft zette Besiktas er een tandje bij en bracht het ook enkele bekende spelers in. Zo betraden Rya Babel, Quaresma en Atiba Hutchinson het veld en dat maakte een verschil. Na een kwartier maakte Caner Erkin 2-1, waarna voormalig PSV-er Hutchinson een kwartier voor tijd gelijkmaakte;2-2.

Het trainingskamp van ADO in Belek in de Turkse Rivièra duurt nog tot en met 13 januari. Alfons Groendijk en zijn mannen oefenen daarin nog tegen Basaksehir, de Turkse lijstaanvoerder waar ook Eljero Elia onder contract staat.