Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Olaf Otten

Met zeven punten uit drie wedstrijden deden de Haagse hockeyploegen het in de dames Overgangsklasse behoorlijk goed. Klein Zwitserland en HGC wonnen moeizaam, alleen Craeyenhout moest Almere op eigen veld een punt toestaan.

Voor de Kraaien was het zondag pas het eerste punt na de winterstop. Cherish de Looze zetten de Hage ploeg in de Bosjes van Pex op voorsprong, maar Almere wist in de slotminuut toch nog gelijk te maken en snoepte zo twee hele belangrijke punten van Craeyenhout af. De Kraaien zakten daarmee naar de laatste plaats, aangezien Ring Pass met 3-4 won bij de nummer tien Schaerweijde.

20170317 Klein Zwitserland - Wageningen 05

Nina Staal
Ieder ploeg wint weleens wedstrijden waarbij de tegenstander sterker is en vee meer kansen krijgt. Zo gebeurt dat ook andersom, dat is een onderdeel van sport. Dat was zondag ook het geval bij Klein Zwitserland versus Wageningen. Daar waar de gasten aanvielen en kans op kans morsten, daar had de Haagse ploeg Nina Staal. De spits bleek in tegenstelling tot haar Wageningse colega’s wel in staat het doel te vinden; driemaal zelfs. Dat resulteerde in een gelukkige 3-1 zege voor KZ. Coach Bastiaan Bunnik was een gelukkig man: “De statistieken hebben we duidelijk tegen. Je kan dan zeggen dat we tegen de verhoudingen in gewonnen hebben, maar we hebben hun kansen ook goed verdedigd. Zo kregen zij elf strafcorners en daaruit hebben zij niet gescoord. Daar tegenover staat dat wij wel effectief waren met onze kansen en corners. We zijn 70 minuten blijven knokken en dat leverde ook de winst op.”

HGC
De hoogste genoteerde Haagse club, HGC, won zondag de lastige uitwedstrijd bij Were Di met 1-3. De Gazellen blijven daarmee in de race om de bovenste twee plaatsen die recht geven op het spelen van play-offs. Coach Robbert-Jan de Vos was na het verlies van vorige week nu wel te spreken over zijn meiden. “We hebben goed gespeeld, goed in de discipline en naar mijn mening ook verdiend gewonnen.” In een pittige wedstrijd kwam HGC na tien minuten op 0-1 door een benutte strafcorner van Elselieke van Aken. Were Di zette de Gazeen daarna onder druk, maar uit een counter kon Nicole van Jaarsveld 2-0 maken. Dat was tevens de ruststand. Direct na rust maakte de Tilburgse dames 2-1, waarna een hectische fase begon met diverse kaarten over en weer. Maar Were Di kon geen echte kansen creëren, alleen een strafcorner die keurig werd verdedigd. Uiteindelijk maakte Anne Abendroth de 3-1 en kon HGC de laatste tien minuten uitspelen en de winst grijpen.