Home Darten Topdarter Barney gaat politiek in en dart nog minimaal vijf jaar

Topdarter Barney gaat politiek in en dart nog minimaal vijf jaar

Redacteur: Ronald Mooiman Archieffoto: Martin van Oostveen

Opnieuw een opmerkelijke carrièremove van Raymond van Barneveld. Na vorig jaar zijn debuut als rapper te hebben gemaakt, is het nu tijd om de politiek in te gaan. Hij staat op de kandidatenlijst van de politieke partij Groep de Mos. De Haagse dartlegende staat op plek 36.

Van Barneveld zegt het verkiezingsprogramma van de partij te steunen. De Haagse topdarter is via Jelle Meinesz bij Groep de Mos terechtgekomen. Meinesz is ondernemer en bevriend met ‘Barney’, en staat zelf op plek 6 van de kieslijst van de partij. Met Groep de Mos gooit Den Haag “bullseye”, luidt de eerste scherpe oneliner van Van Barneveld in een persbericht. Lijsttrekker Richard de Mos is blij met zijn komst: “We zijn natuurlijk apetrots dat Barney onze partij gaat promoten.”

Hoger plan
Of Van Barneveld de campagne van Groep de Mos naar een hoger plan gaat tillen, moet de toekomst uitwijzen. Aan zijn verbale vaardigheden zal het in ieder geval niet liggen. Barney maakte namelijk vorig jaar kortstondig furore in de Nederlands hiphopscene toen hij onder de naam ‘Raya van Mattaveld’ met de Amsterdamse rapper Donnie de plaat ‘180 

Nog 5 jaar
Raymond van Barneveld heeft inmiddels ook aangegeven dat hij de komende vijf jaar nog te bewonderen valt in de verschillende dartscompetities. De 50-jarige Hagenaar liet weten dat ondanks het feit dat hij twintig jaar geleden zijn eerste wereldtitel behaald hij nog steeds heel erg ambitieus is. Verder hoopte hij dat al zijn fans nog regelmatig komen kijken en onderdeel blijven van de Barney Army.