Home Algemeen Tips voor het Haagse Topsport weekeinde

Tips voor het Haagse Topsport weekeinde

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Hans van der Valk

Het gaat niet altijd om de kwantiteit, maar om de kwaliteit. De agenda mag dan niet heel erg vol zitten, de wedstrijden die erin staan, zijn om van te smullen. We hebben er een aantal voor u uitgelicht die absoluut de moeite van het bekijken waard zijn. Hier zijn de Haagse Topsport Tips: 

 

DKC in play-offs
Het tweede doel van de badmintonners van DKC voor de competitie is vorige week ook bereikt. De Hagenaars hebben zich naast de kampioenspoule van de Eredivisie nu ook geplaatst voor de play-offs. Daarin kan het derde doel verwezenlijkt worden; de finale. Daarvoor moet in twee wedstrijden worden afgerekend worden met Duinwijck. Zaterdag staat de eerste daarvan op het programma. DKC ontvangt de Haarlemmers dan om 19.00 uur in Sporthal Hogeveld in Wateringse Veld. In de kampioenspoule eindigden de Hagenaars op 1 punt van Duinwijck op de derde plaats achter directe finalist Almere. Vandaar dat het tweede halvefinaleduel in Haarlem wordt gespeeld. Desondanks is DKC coach Dennis van Daalen de Jel vol vertrouwen: “We hebben op dit moment een team dat heel moeilijk te verslaan is. De spelers staan op dit moment met veel zelfvertrouwen op de baan en dat zal in de halve finale niet anders zijn. Het niveau van het team is de laatste maand echt gestegen. De komende weken zal het nog beter moeten om in die halve finale ook Duinwijck te kunnen verslaan.”

20180127 - DKC - Velo - AT (11)

Basketbaltopper in de Van Zweedenhal
In de Promotiedivisie van het mannen basketbal zijn er twee ploegen die met kop en schouders boven de andere ploegen steken. Zowel Lokomotief  Rijswijk als Solar Systemen Grasshoppers uit Katwijk zijn na veertien wedstrijden nog ongeslagen en daarmee al nagenoeg zeker van een Final 4 plaats. Beide teams kwamen dit seizoen nog niet tegen elkaar uit, tenminste niet in de competitie, maar daar komt dit weekeinde verandering in. In de Rijswijkse Van Zweedenhal wordt zaterdagavond  de topper tussen de rood-witte Loko’s en De Katwijkse ‘Sprinkhanen’ gespeeld. Inzet is niet alleen de koppositie in de competitie en de ongeslagen positie, maar voor Lokomotief ook nog revanche voor de verloren bekerwedstrijd tegen Grasshoppers in oktober. Toen werd het in Katwijk met 91-71 uitgeschakeld in de beker. Zaterdag speelt het team van coach Pieter Mourik echter thuis en dat maakt een groot verschil. De Van Zweedenhal is dan wel heel klein, het kan daar zeker koken, dat zullen de Grasshoppers zaterdag ondervinden. De andere regioploeg in de Promotiedivisie is CobraNova. De Voorburgers hebben een moeilijk seizoen en staan van de dertien ploegen op de elfde plaats. Zaterdag krijgt het in Sporthal Forum Kwadraat bezoek van Racing Beverwijk.

Lokomotief-Leiden

De dood of de gladiolen voor Inter Rijswijk
Zaterdag moet het gebeuren voor het vlaggenschip van Inter Rijswijk. Geen ontsnappingsroutes meer of excuses, er moet ’s avonds in de Marimbahal gewoon met 3-0 of 3-1 gewonnen worden van SV Land Taurus. Zo niet, dan kunnen de volleyballers de zevende plaats in de Eredivisie vergeten en daarmee ook de play-offs. Dan kan het seizoen 2017-2018 ook als mislukt beschouwd worden. Winst tegen de nummer vier van de ranglijst betekent trouwens niet automatisch plaatsing in de kampioensgroep, want de Rijswijkers zijn ook nog afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Zo mag Coniche Zwolle (huidige nummer zeven) niet winnen bij Advisie/SSS en Zaanstad (nummer acht) niet bij Dynamo Draisma. Inter, dat aan de vooravond van de slotronde van de competitie negende staat, wipt bij gunstige resultaten over de twee concurrenten heen. Het beloofd een heet, spannend en emotioneel  avondje te worden in de Marimbahal, waarbij de thuisploeg alle steun kan gebruiken die het kan krijgen. Aanvang 19.30 uur. Overigens staan er daarvoor nog twee interessante wedstijden gepland. Om 16.30 uur komt het tweede team van Inter Rijswijk dat tweede staat in de Eerste divisie in actie tegen de nummer vijf Peelpush. Op datzelfde tijdstip speelt het eerste vrouwenteam koploper in de Tweede divisie de topper tegen de runner-up VCN 2.

20180127 Inter Rijswijk - Zaanstad FvL12

Korfbal degradatie en titelstrijd
De zaalkorfballers in de Hoofd- en Overgangsklasse zijn in een fase van de competitie gekomen dat elke wedstrijd een finale is. Ieder duel kan beslissen over aan- of afhaken. In de Hoofdklasse strijdt Die Haghe samen met concurrent Nieuwerkerk tegen degradatie. De twee ploegen staan nu beide op zes punten, maar op basis van onderling resultaat zou Die Haghe nu degraderen. Ook het feit dat Nieuwerkerk volgende week naar de hekkensluiter moet, spreekt in hun voordeel, maar in de slotronde staan beide teams in de Haagse Sportcampus tegenover elkaar. De Kanaries kunnen zichzelf in de strijd om handhaving dit weekeinde al een enorme dienst bewijzen door twee punten te pakken tegen Dalto. In poule C van de  Overgangsklasse zaal zijn er nog vijf ploegen die kans maken op de titel, waaronder de drie Haagse teams. Voor HKV/Ons Eibernest staat er een cruciaal duel in Zoetermeer op de rol bij koploper De Meervogels. Die moeten de goed in vorm zijnde Eibers winnen anders lijkt hun rol uitgespeeld. Achilles is de andere koploper, die ploeg speelt zaterdag uit in Amstelveen bij KVA dat ook nog in de race is. KVS/Maritiem heeft in hekkensluiter ZKV op papier de makkelijkste tegenstander. In De Blinkerd gaan de ‘Vissen’ proberen het gat naar de top twee te verkleinen.

20180203 Die Haghe -DSC FvL03

Spanning in Eerste divisie handbal
De handballers in de Eredivisie, dus ook Hellas, hebben deze dagen een vrij weekeinde. In de Eerste divisie daarentegen wordt gewoon gespeeld. Zo staat WHC voor een flinke uitdaging bij het derde team van Fiqas/Aalsmeer. De Hagenaars hebben de mindere fase in de competitie doorstaan en zijn weer opgeklommen naar de vierde plaats. Bij winst in Aalsmeer tegen de nummer drie komt het zelfs op gelijke hoogte met de directe concurrent en dan zijn ook de beide koplopers niet ver meer verwijderd. Eén daarvan is KRAS/Volendam 2 dat zaterdag bezoek krijgt van EHC. Dat lijkt een makkie voor de Volendammers maar de Voorburgse tegenstander is in een felle degradatiestrijd verwikkeld met nog drie ploegen en zal voor elke centimeter strijden. Dit wordt absoluut geen walk-over voor de koploper. Eén van die concurrenten in de strijd om handhaving is het Haagse Hercules. De Ypenburgse ploeg heeft de afgelopen weken enkele routiniers terug naar het eerste gehaald om degradatie af te wenden. De laatste twee wedstrijden resulteerde dat in drie punten. De weg omhoog lijkt ingezet. Zaterdag krijgen de Herculieden in de eigen Sporthal Boswijk bezoek van middenmoter Havas.