Home Algemeen Tips voor het Haagse Topsport Weekeinde

Tips voor het Haagse Topsport Weekeinde

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Frank van Leeuwen

In deze editie van de Tips dit keer een kleine selectie uit de sportagenda van deze week. Blikvanger is het internationaal judotoernooi in Den Haag, maar er gebeurt natuurlijk meer binnen onze stadsgrenzen.

 

Hoofdklasse derby hdm-HGC
Uit de eerste seizoenhelft in de Hoofdklasse wist het gepromoveerde hdm slechts één schamel puntje te sprokkelen. Die 4-4 tegen Oranje-Rood was overigens wel memorabel. De harde waarheid is dat de Hagenaars er tot nu toe niet in zijn geslaagd een volledige wedstrijd goed te spelen. Driemaal ging de formatie van Ronald Hugers in de slotfase onderuit. In andere wedstrijden was het simpelweg de mindere van de tegenstander. Uitermate teleurstellend was de 3-5 nederlaag vorige week tegen Almere dat toen ook nog maar op één punt stond. Zondag staat de twaalfde speelronde op het programma en dan krijgt hdm bezoek van HGC, een echte derby dus. De Gazellen zullen op het eerste deel van het seizoen met gemengde gevoelens terugkijken. Tot het vorig dubbelweekeinde was de ploeg van Jan Jorn van ’t Land nog volop in de race om de play-offs maar na de nederlagen tegen Oranje-Rood en Kampong is de achterstand op plek vier nu zes punten. Ook de extreem grote nederlagen tegen Rotterdam (8-3)  en Bloemendaal (7-2) heeft het zelfvertrouwen geen goed gedaan. HGC kan zich zondag tegen de stadgenoot geen nieuwe misstap veroorloven, wat ertoe kan bijdragen dat het publiek zondagmiddag een boeiend schouwspel te wachten staat.

05-11-2017 Hockey Heren - hdm H1-Almere H1Persbericht, Archieffoto: Frank van der LeerStart zaalkorfbal competitie
Nadat vorig weekeinde de Haagse Korfbaldagen zijn afgerond, is het dit weekeinde de beurt aan de competitie. Ook dit jaar is er geen regioteam dat zich een plek in de Korfbal League heeft weten te bemachtigen. Een klasse eronder, de Hoofdklasse, kent dit jaar een ander Haags teams dan het jaar ervoor. KVS/Maritiem degradeerde, maar die plaats wordt nu ingenomen door Die Haghe. De Kanaries waren vorige week dichtbij bij winst van de Korfbaldagen, maar lieten zich in de finale verrassen door Achilles. Het team van eerstejaars Die Haghe coach Jennifer Tromp speelde op het evenement enkele zeer behoorlijke wedstrijden, maar constant was het nog niet getuige ook de nederlaag tegen De Meervogels. De vraag is dus of de Hagenaars al klaar zijn voor de eerste uitwedstrijd van zaterdag bij TOP. In de Overgangsklasse is de hofstad met drie teams vertegenwoordigd en die zijn allemaal in één poule ingedeeld. Dat betekent dus zes derby’s dit zaalseizoen. In de openingsronde staat gelijk de eerste daarvan op het programma. Haagse Korfbaldagen winnaar Achilles ontvangt zaterdagavond stadgenoot HKV/Ons Eibernest in de topsporthal van de Sportcampus. De Eibers zullen revanche willen voor het gelijkspel van vorige week waarmee de groengelen uitgeschakeld waren. KVS/Maritiem speelt zijn eerste wedstrijd in Purmerend tegen BEP.

20171104_Die Haghe - Achilles_FVDL_Korfbal_8087_preview

ADO Vrouwen en SVV Scheveningen
Na de zeperd van vorig week bij Achilles ’29 zijn de vrouwen van ADO Den Haag gebrand op revanche. Door de late en schlemielige 1-0 nederlaag in Groesbeek zakte het toen nog ongeslagen team van Arend Regeer van de koppositie naar de derde plek. Ajax en FC Twente staan met 14 punten aan de leiding en hebben daarmee drie punten voorsprong op de Haagse voetbalsters. Wel heeft de Enschedese ploeg een wedstrijd meer gespeeld. Dit weekeinde heft ADO Vrouwen de kans om in ieder geval één van de bovenste ploegen te achterhalen, want vrijdag stuiten de groengelen op FC Twente. Het duel in het Cars Jeans Stadion begint om 19.30 uur. Hoewel er geen wedstrijden in de Derde Divisie gepland stonden, moet SVV Scheveningen zaterdag toch aan de bak. In september werd de thuiswedstrijd tegen ASWH afgelast omdat de overvloedige regen het kurk onder het pas aangelegde kunstgras had doen verschuiven. Zaterdagmiddag krijgen de ploegen dus een herkansing en voor beide geldt dat het de punten goed kan gebruiken. Na tien wedstrijden staan de twee teams op elf punten alleen heeft de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht een iets beter doelsaldo. Kunnen de Schollekoppen de winst van vorige week op ODIN’59 een goed vervolg geven?

20171029 ADO - PSV Dames OO 14