Home Algemeen Tips voor het Haagse Topsport weekeinde

Tips voor het Haagse Topsport weekeinde

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto

Bovenaan dit weekeinde in de sportagenda van deze week staat de Vredesloop. En dat is niet alleen omdat het atletiek betreft en het dus alfabetisch logisch is, maar ook omdat het evenement in de afgelopen jaren een vaste plek in de stad heeft verworven. Verder deze week speciale aandacht voor de badmintonners van DKC en de handbal-, hockey-, korfbal- en voetbalploegen uit onze regio.

Vredesloop voor het eerst op zondag
Voor het eerst in het vijfjarig bestaan van het evenement wordt de Vredesloop Den Haag op zondag gelopen. En het belooft een prachtige jubileumeditie van het hardloopevenement te worden. Aan het weer zal het niet liggen want het wordt droog en vrij zonnig met verwachte temperaturen van rond de 20 graden. Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden;  Kinderloop van 1 km, Jeugdloop 2,5 km en verder een 5 km Loop en de koningsafstand over 10 km. Het parcours van de Vredesloop loopt langs diverse historische monumenten en locaties die zorgen voor een uniek parcours. Ook heeft de Vredesloop van dit jaar weer een muzikaal tintje. Om de lopers te ondersteunen en gezelligheid op het parcours te bieden staan er diverse muzikale acts langs de route. Blikvanger is singer songwriter Julia Zahra, onder meer bekend van The Voice of Holland en De Beste Zangers. Zij zal voorafgaand aan de 5 km Loop een optreden verzorgen. Nadat eerder al de andere afstanden zijn gestart, gaan om 11.30 uur de lopers over de 10 km van start. Vorig jaar was Patrick Kwist in 31.28 de snelste. Bij de vrouwen won de Haagse Hendrike Oosterhof de langste afstand in 39.52.

20160924-vredesloop-den-haag-sn-012

Loodzwaar weekeinde voor DKC
De badmintonners van BC DKC zijn goed aan het seizoen begonnen. De Haagse club won de eerste twee competitiewedstrijden in de Eredivisie met 6-2 en 7-1 van Roosterse en TFS Barendrecht. Dit weekeinde staat er voor Des Kortenaer Combinatie, zoals de volledige naam van de club luidt, een loodzwaar maar bijzonder interessant dubbelprogramma te wachten. Zaterdag ontvangen de Hagenaars in Sporthal Hogeveld in Wateringse Veld het sterke AviAir Almere. Dat team wist de eerste twee wedstrijden ook te winnen en stond daarin slechts één punt af. Daarmee is de ploeg uit Flevoland koploper. Vorig seizoen was DKC verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Almeerse ploeg in de play-offs. De wedstrijd in het nieuwe thuishonk van DKC begint zaterdag om 19.00 uur. Zondagmiddag hoeft de formatie van coach Dennis van Daalen de Jel niet ver te reizen voor de uitwedstrijd. In Wateringen staat namelijk het duel tegen landskampioen Le Credit Sportif VELO op het programma. Daarmee stuiten de twee finalisten van vorig seizoen voor de eerste maal deze jaargang op elkaar. Ook landskampioen VELO is dit seizoen nog ongeslagen, maar de Wateringers hebben pas één wedstrijd gespeeld. Aanvang in de VELO hal aan de Noordweg is om 14.30 uur.

20170916 - DKC-TFS - AT (1)

Mannen en vrouwen Hercules ongeslagen
De handbalmannen van Hercules staan na twee duels aan kop in de Eerste Divisie. De Hagenaars wonnen al van Snelwiek Rotterdam en Aalsmeer 3 en zijn daarmee nog zonder puntverlies. Zaterdag om 20.40 uur krijgen de Ypenburgers in de eigen Sporthal Boswijk bezoek van het tweede team van Sittardia. De Limburgers staan zevende met twee punten achterstand op de blauwwitten. Hercules degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie en wil dit seizoen een goede basis leggen om de komende jaren weer een gooi te doen naar promotie. Of onderschat de ploeg zichzelf en zijn er dit seizoen al mogelijkheden om het stapje omhoog te maken? In dezelfde poule als Hercules speelt WHC zaterdag uit bij Nieuwegein en staat voor het Voorburgse EHC zondag de streekderby bij DIOS op het programma. Voor de mannen van eredivisionist AJ Sports/Hellas staat zondag de uitwedstrijd bij het tweede team van Fiqas Aalsmeer op de rol. Net als de mannen is ook het eerste vrouwenteam van de Herculieden na twee wedstrijden nog ongeslagen. De blauwwitte speelsters van Fred Langerak wonnen moeizaam van zowel Westsite als Bevo en is daarmee één van de drie koplopers inde Eerste Divisie voor vrouwen. Zaterdag spelen de Haagse handbalsters om 19.00 thuis tegen Eurobottle/Voorwaarts.

16-09-2017: Handbal: Hercules v Aalsmeer: Rijswijk

Hockey dubbelprogramma en derby
In de hockey Hoofdklasse voor mannen worden dit weekeinde twee speelronden gespeeld. Vrijdagavond staat er voor zowel hdm als HGC een thuiswedstrijd op het programma en beide spelen zondag uit. Het Haags Wassenaars HGC ontvangt vrijdagavond Pinoké op de Roggewoning. De Gazellen openden het seizoen met twee wedstrijden tegen promovendi. Nadat eerst hdm in de derby met 4-1 was verslagen, pakten de lichtblauwen vorige week ternauwernood een punt tegen SCHC na een 2-0 achterstand. De gasten uit Amstelveen wonnen en verloren eenmaal. Zondag staat HGC voor een zware uitwedstrijd bij Bloemendaal. De collega’s van hdm krijgen vrijdagavond bezoek van Oranje Rood. De Hagenaars verloren van zowel HGC als Kampong met ruime cijfers, maar ook de Eindhovense tegenstander is nog puntloos. Zondag staat voor de hockeymannen van coach Ronald Hugers het duel der promovendi op de rol; SCHC –hdm. Een ander interessant affiche is die tussen de hockeyvrouwen van HGC en Klein Zwitserland in de Overgangsklasse. Beide Haagse ploegen zijn na twee speelronden nog ongeslagen al morste KZ al wel punten door een onnodig gelijkspel bij Tilburg. In dezelfde klasse spelen zowel de mannen als vrouwen van Cartouche thuis tegen Union en ontvangen de mannelijke Steenbokken zondag Victoria.

17-09-2017
17-09-2017

Haags korfbal in problemen
Het gaat niet goed met de hoogst spelende veldkorfbalteams in de regio. Na drie speelronden in de Hoofdklasse staat HKV/Ons Eibernest troosteloos en puntloos onderaan. Ook KVS/Maritiem slaagde er in de Overgangsklasse nog niet in een punt te bemachtigen. Die Haghe verloor vorige weekeinde maar wist de eerste twee competitieduels wel in winst om te zetten. Eibernest heeft deze zomer afscheid genomen van twee sterkhouders, waardoor het met een jong team aan de competitie is begonnen. Het gemis aan ervaring heeft de Eibers de afgelopen weken punten gekost. De hoop is dat de Hagenaars snel leren voordat ze de aansluiting met de middenmoot definitief kwijt zijn. Zaterdag staat coach Marco Swikker en consorten voor een loodzware klus, dan komt Avanti op bezoek. De Pijnackerse ploeg promoveerde in de zaal naar de Korfbal League en heeft zich flink versterkt. Misschien kunnen de Eibers profiteren van de underdogrol? De twee Haagse ploegen in de Overgangsklasse spelen zaterdag beide uit. KVS verloor twee wedstrijden dit seizoen met één doelpunt verschil. Hopelijk valt het balletje bij Unitas/Perspectief een keer goed. Die Haghe kende een goede start met twee overtuigende zeges toen er vorige week plotseling werd verloren van Pernix. Zaterdag moeten de Kanaries zich hiervoor bij GKV/Enomics gaan revancheren.

20170909_HV Ons Eibernest - Tempo_008

Vijf voetbalteams in actie
Na de uitschakeling woensdag van de laatste twee Haagse teams in het KNVB Beker toernooi wordt er dit weekeinde weer een gewoon competitieprogramma gespeeld. Vijf ploegen komen namens de hofstad in actie. De vrouwen van ADO Den Haag mogen als eerst aan de bak. Vrijdag staan de meiden van coach Alex Scholte in Amsterdam tegenover landskampioen Ajax. ADO speelde tot nu toe één wedstrijd. Thuis tegen PEC Zwolle werd een 2-0 weggeven en incasseerde het in blessuretijd de 2-2. Een dag later zijn SVV Scheveningen en profs van ADO Den Haag aan de beurt. Beide zijn na de uitschakeling woensdag door respectievelijk Ajax en Feyenoord uitgebekerd en kunnen zich volledig richten op de competitie. Scheveningen speelt ’s middags hun Derde Divisie duel in Friesland bij ONS Sneek en ADO ontvangt ’s avond Sparta Rotterdam. In de Derde Divisie Zondag reist HBS af naar Limburg voor de ontmoeting met EVV. De Kraaien hebben zich de laatste weken goed hersteld van hun moeizame voorseizoen. Quick is de verrassing tot nu toe dit seizoen in de Derde Divisie. De promovendus won drie van hun vier duels en staat daarmee knap vijfde. Zondag spelen de Haantjes thuis op sportpark Nieuw-Hanenburg tegen middenmoter Hercules.

20170910-quick-UNA-RJH (1)