Home Algemeen Tips voor het Haagse Topsport weekeinde

Tips voor het Haagse Topsport weekeinde

Grote trekpleisters deze dagen zijn de twee grote volleybalevenementen (beach en zaal) in de Sportcampus Zuiderpark. Maar vergeet ook de sport op het strand van Scheveningen en Kijkduin niet. En natuurlijk het honkbal en cricket. 

Wereldtop beachvolleybal in Sportcampus
Dit weekeinde krijgt de Sportcampus in het Zuiderpark een vuurdoop met FIVB The Hague 3-Star Open. Aan dit beachvolleybal toernooi onderdeel World Tour doen 32 mannen- en 32 vrouwenteams mee. Gedurende vier dagen zullen onder meer Europees -, wereld- en Olympisch kampioenen en zes Nederlandse koppels op twee indoor velden en in een tijdelijk outdoor stadion strijden om de zege. Bij de mannen zijn de als eerste geplaatste Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen de publiekslievelingen. Bij de vrouwen zijn Olympisch kampioenen Ludwig/Walkenhorst grote kanshebbers. Bij de Nederlandse dames wordt het meest verwacht van het als achtste geplaatste duo Jolien Sinnema/Joy Stubbe. Donderdag en vrijdag vinden de poulewedstrijden en tussenronden plaatst. Zaterdag gaat de knock-out fase van start. De ontknoping is natuurlijk gepland voor zondag. Speciaal moment is er vrijdag als er afscheid genomen wordt van Reinder Nummerdor, met vele Nederlandse – en Europese titels en de vijf Olympische Spelen waar hij aan deelnam, één van de beste beachvolleyballers van de wereld.

Fotograaf: Sebastiaan Nederhoed
Fotograaf: Sebastiaan Nederhoed

Beach Run en Beach Challenge Cross triathlon
Strand, zee en duinen maken ook dit weekeinde weer deel uit van het parcours van de Beach Run en de Fusion Beach Challenge Cross triathlon in en rond Kijkduin. Zoals gebruikelijk wordt op vrijdagavond gestart met de Beach Run. Een hardloopwedstrijd over het Kijkduinse strand en door het schitterende Westduingebied waar Schotse Hooglanders wonen. Om 19.30 uur beginnen de lopers over 5 kilometer, die 1 ronde lopen. Om 20.00 uur is het de beurt aan de deelnemers van de 10 km. Op zaterdag komen de triatleten aan bod die eveneens de keus hebben uit twee afstanden. Om 13.30 gaat de 1/8e triathlon van de Fusion Beach Challenge Cross van start voor 500 meter zwemmen in zee, 14 km fietsen over strand door duinen en over paardenpaden en tenslotte 4,5 km hardlopen over strand en door duinen. De kwart triathlon start om 15.00 uur met 1000 m zwemmen, 27 km fietsen en 9 km hardlopen.

Redacteur: persbericht, Fotograaf: Patrick Dolkens
 Fotograaf: Patrick Dolkens

Heuse burenruzie in cricket Topklasse
Ook cricket is een echte zomersport en dus is de competitie in de Topklasse in volle gang. Met drie Haagse teams is de hofstad goed vertegenwoordigd op het hoogste niveau. HBS staat na acht wedstrijden op een fraaie tweede plaats met twaalf punten achter Excelsior’20 dat nog zonder puntverlies is. Quick Haag doet ook mee om de bovenste plaatsen. Met tien punten hebben de Haantjes zich enigszins hersteld van een moeizame competitie start. Aanstaande zondag staan beide buren en grote rivalen tegenover elkaar in een echte burenruzie. Op sportpark Nieuw-Hanenburg begint Quick-HBS, de derby der derby’s, om 11.00 uur. Op datzelfde tijdstip vindt elders in Den Haag het Topklasse duel tussen HCC en het Amsterdams Dosti United plaats. De Hagenaars wisten tot nu toe drie maal te zegevieren, even vaak als de gasten uit de hoofdstad. Beide teams staan met twee andere ploegen op de gedeeld voorlaatste plaats en dus is winst van het duel op De Diepput voor zowel de Haagsche Cricket Club als Dosti zeer gewenst.

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: John van der Sande
Fotograaf: John van der Sande

World League volleybal in Ooievaarsnest
Naast de beachvolleyballers geeft ook het nationale mannen zaalvolleybalteam dit weekeinde acte de préséance in de Sportcampus. In het kader van de FIVB Volleybal World League speelt Oranje vrijdag, zaterdag en zondag drie poulewedstrijden in de fraaie en spiksplinternieuwe topsporthal van ‘Het Ooievaarsnest’, zoals de sportcampus ook wel genoemd wordt. Nederland komt uit in Group 2 van de World League, waarin de twaalf teams negen wedstrijden spelen verspreid over drie speelweekenden. Den Haag is de gastheer van het derde speelweekend. De volleyballers van Oranje, die momenteel tweede staan, willen zich komend weekend kwalificeren voor de Final Four van de World League. Als de lange mannen na dit laatste pouleweekend nog steeds in de top drie staan, dan mogen ze volgend weekend deelnemen aan de Final Four in Australië. Dan zal er vrijdag wel afgerekend moeten worden met Zuid-Korea, zaterdag met Slowakije en zondag met Tsjechië. Alle wedstrijden van Nederland beginnen om 18.00 uur.