Home Algemeen Tips voor het Haagse Topsport Weekeinde

Tips voor het Haagse Topsport Weekeinde

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: PR

Deze week in de tips: Als het tegen zit dan spelen de handballers van Hercules en de hockeyers/sters van Craeyenhout, Cartouche en hdm dit weekeinde de laatste wedstrijd van het jaar. Daarnaast hoopt HAAG Atletiek de titel te verdedigen, is er topbadminton bij Drop Shot en hopen de honkballers van Storks en Wassenaar de balen weer goed te raken. 

 

Derby, degradatie en play-off tickets
Zondag staat de laatste reguliere speelronde in de hockey Overgangsklasse op het programma. Dan wordt eindelijk duidelijk welke ploegen zich plaatsen voor de play-offs. Bij de vrouwen is die beslissing al gevallen; HGC gaat het als runner-up in de nacompetitie opnemen tegen de nummer twee uit de andere poule en dat is Voordaan. Toch staat er voor de Gazellen zondag nog een leuke wedstrijd op stapel, namelijk de derby tegen Klein Zwitserland. Ook voor de Steenbokken is deze wedstrijd niet van groot belang en dus staat er alleen prestige op het spel. Dat is anders voor de derde Haagse ploeg.  Craeyenhout zal de uitwedstrijd bij Were Di moeten winnen en hopen dat de laatste concurrent Ring Pass bij Almere verliest, anders degraderen de Kraaien uit de Overgangsklasse. Bij de mannen zijn nog drie ploegen in de race om twee play-off tickets. Hdm staat nu derde en moet in ieder geval bij Zwart-Wit winnen om kans te houden. De andere twee kandidaten spelen tegen elkaar. Het Voorburgse Cartouche speelt in Zeist tegen de huidige koploper Schaerweijde. Door de kleine verschillen tussen de teams kan geen enkele ploeg zich een nederlaag permitteren.

HTS HGC - Ring Pass 07052017 RM 021

HAAG Atletiek verdedigt nationale titel
Twee jaar achtereen werd HAAG Atletiek Nederlands clubkampioen. Als titelhouder mag de Haagse atletiekvereniging ook dit jaar weer de nationale titelstrijd voor teams op het eigen complex aan de Laan van Poot organiseren. Zaterdag zijn de Hagenaars samen met Phanos, Prins Hendrik, Lycurgus en Rotterdam Atletiek weer favoriet voor het kampioenschap. De acht clubs strijden in een twintigtal onderdelen om zo veel mogelijk punten te verzamelen. Het team met de meeste punten mag zich aan het eind van de middag laten kronen tot nationaal kampioen. Bij HAAG doen weer een aantal bekende namen mee. De meest in het oog springende is die van hinkstapspringer Fabian Florant die ook op de Olympische Spelen te bewonderen was. Verder zijn ook Khalid Choukoud, Nils Mulder, Terence Agard en Ryan Shields van de partij in het team van trainer Paul Wernert. Gaat het HAAG Atletiek lukken om voor de derde maal op rij Nederlands kampioen te worden? U kunt het zelf gaan zien, de wedstrijden beginnen zaterdag van 11.00 tot zo’n 18.00 uur.

Redacteur: Ronald Mooiman, Fotograaf: Pierre de Windt

Opnieuw erop-of-eronder voor Hercules
Opnieuw staan de handballers van Hercules aan de vooravond van misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Zaterdag moeten de Hagenaars met minimaal drie doelpunten verschil winnen van HARO Rotterdam om aanspraak te blijven maken op het eredivisieschap. De blauwwitten zijn tot het degradatie tweeluik tegen de Rotterdammers veroordeeld door net als de opponent als laatste te eindigen in de degradatiepoule. Vorige week won HARO het eerste duel om rechtstreekse degradatie te vermijden met 29-26. Aan Hercules nu de taak om thuis dit verschil ongedaan te maken. Grote pech voor de thuisploeg is alleen dat het niet echt een thuiswedstrijd betreft. Sporthal Boswijk is vanwege schoolexamens niet beschikbaar en daarom wijken de handbalmannen zaterdag uit naar de Quintushal in Kwintsheul. De verliezer van dit tweeluik degradeert naar de Eerste Divisie. De winnaar strijdt in een confrontatie met Nieuwegein om het laatste eredivisie ticket. Zondag spelen de mannen van Hellas hun laatste wedstrijd van het seizoen. In de eigen hal aan de Laan van Poot staat de return van de finale van de degradatiepoule tegen Aalsmeer 2 op het programma. De heenwedstrijd werd door de Hellenen met 33-36 gewonnen.

 13-05-2017: Handbal: HARO - Hercules Rotterdam

Top badminton bij Drop Shot
Zaterdag en zondag staat Sportcentrum Mariahoeve aan Het Kleine Loo volledig in het teken van top badminton. Dan organiseert BC Drop Shot het Phytalis Grand Prix Toernooi en de Master Finals. Het Phytalis-Drop Shot Grand Prix toernooi is jarig. Het wordt namelijk al voor de vijfde maal gehouden nadat het in 2013 slechts de bedoeling was om alleen het 65-jarig bestaan van Drop Shot op te luisteren met een eenmalig toernooi. Het bleek echter een blijvertje. Dit jaar dus een lustrum editie en het 70-jarig bestaan van de Haagse badminton vereniging. Extra bijzonder is dat Drop Shot naast het Grand Prix toernooi ook het slottoernooi van het Carlton Master Circuit organiseert. De zogenaamde Master Finals. Als kers op de taart worden zondagmiddag ook nog de Super Finals gespeeld. Daarin strijden de winnaars van het Grand Prix Toernooi tegen de winnaars  van de Master Finals. Zo kan het prijzengeld oplopen tot ruim € 700 voor de winnaar (in de singles).

20160515 - Badminton Phytalis - AT (12)

Opnieuw ‘dubbel’ voor Storks en Wassenaar
Komend weekeinde staat alweer het zesde dubbel weekeinde in de honkbal Overgangsklasse op het programma. Voor koploper Storks lijken de twee wedstrijden van zaterdag en zondag  een makkie te gaan worden. De regerend kampioen en ook huidige ongeslagen koploper stuit deze dagen namelijk tweemaal op het tweede team van HCAW. Dat team uit Bussum is met twee winstpartijen uit tien wedstrijden de rode lantaarndrager van de Overgangsklasse. Onderschatting ligt echter op de loer en dat is nooit een goede raadgever. Zaterdag reist Storks af naar Bussum voor de uitwedstrijd, zondag is de return in Kijkduin. Ook SV Wassenaar moet dit weekeinde tweemaal aan de bak. De Groenen krijgen op papier een zwaardere tegenstander, de huidige nummer drie van de competitie Sparks Haarlem. Wassenaar doet het in het eerste jaar in de Overgangsklasse lang niet slecht. De mannen van coach Eugene Henson wonnen al driemaal, maar staan daarmee nog wel in de onderste regionen. Punten zijn dus welkom. Net zoals de stad/streekgenoot speelt Wassenaars zaterdag uit en zondag thuis.

Storks - Orioles 2 (1 van 1)