Home Voetbal Tim Peters redt een punt voor Scheveningen

Tim Peters redt een punt voor Scheveningen

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Marc Wiek

Derde divisionist Scheveningen is zaterdagmiddag met het gelijke spel tegen ASWH (1-1) weinig opgeschoten. De mannen van John Blok bivakkeren daardoor nog altijd in de onderste regionen. Tim Peters redde in de slotseconden een punt voor de Schollenkoppen.

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Voor Blok en consorten gold afgelopen zaterdag het laatste. Het vroege uitvallen van doelman Jesper Leerdam en het missen van een strafschop door Brandon Robinson deden de ‘positiviteitsmeter’ negatief uitslaan. De late gelijkmaker van Tim Peters was wat dat betreft een doekje voor het bloeden.

Onderkant lat
Met Levi Schwiebbe terug in de basis, hij was vorige week vanwege privé omstandigheden afwezig, was Scheveningen op sportpark Houtrust heer en meester. Maar het maken van doelpunten bleef in het eerste bedrijf achterwege. De grootste kans op een treffer kreeg de latere doelpuntenmaker Tim Peters. Zijn vlammende schot stuiterde echter via de onderkant van de lat het veld weer in.

Curieus
Die verdiende treffer leek er toch te komen toen Scheveningen een strafschop kreeg. Het vervolg deed denken aan een scene in een slapstickfilm. Brandon Robinson nam zijn aanloop maar stopte net voordat hij schoot. Curieus? Zeker weten. Reden? Robinson hoorde leidsman Veekamp ‘wachten’ roepen. Dat was niet voor hem bedoeld, maar voor de inlopende ASWH-spelers. Stress alom. Wat nu? Vrije trap voor de bezoekers? Nee, Veekamp liet de strafschop ondanks protesten opnieuw nemen. Door Brandon Robinson welteverstaan. Het verzoek van Scheveningen om iemand anders de elfmetertrap te laten nemen werd namelijk afgewezen. Eind goed al goed? Nee. De aanvaller van de Schollenkoppen miste.

Kostbaar
Na de onverwachte 0-1 van ASWH-er Kyle Doesburg gooide Scheveningen alle schroom van zich af. Die gelijkmaker moest en zou er komen. En de treffer viel. In de slotseconden redde aanvaller Tim Peters uiteindelijk een kostbaar punt voor de mager beloonde groen-witten.