Home Rugby Tijd gaat dringen voor rugbyers HRC

Tijd gaat dringen voor rugbyers HRC

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Marcel van der Looij

Bij de met 59-5 verloren wedstrijd van zaterdag bij het sterke RC ’t Gooi moesten de rugbyers van HRC het opnieuw doen zonder vele vaste basiskrachten. Hoewel er nog maar drie wedstrijden zijn gespeeld, moeten de Hagenaars zich zo langzamerhand wel zorgen gaan maken over het bereiken van de kampioenspoule van de Ereklasse. 

Na een halve competitie splitsen de twaalf ereklasse teams zich in een kampioens- en een degradatiepoule. Het is dus van groot belang om na elf wedstrijden bij de beste zes te zitten. HRC staat na drie speelronden gedeeld zevende, maar heeft al wel lastige tegenstanders als Castricumse RC en ’t Gooi gehad. Zorgelijk is het feit dat de Haagsche Rugby Club het seizoen is begonnen met een waslijst aan blessures en door andere redenen afwezige spelers. Bovendien ziet het enkele concurrenten als DIOK, The Bassets en Oemoemenoe verrassend punten pakken tegen gerenommeerde ploegen.

Half uur
Op basis van de grote uitslag (59-5) zou je zeggen dat HRC er zaterdagmiddag in Naarden tegen RC ’t Gooi niet aan te pas kwam. Toch ging het eerst het eerste half uur behoorlijk gelijk op. Na de eerste try van de thuisploeg drukte ook Lemarre el Bouchehati namens de Hagenaars de bal achter de tryline; 5-5. Jammer genoeg slaagde Lorenzo Groos er niet in de bal bij de conversie tussen de palen te schieten. Na een gele kaart voor international Ayrton Pieterse maakte koploper ’t Gooi gebruik van het numerieke overwicht. Gaandeweg nam het afstand van HRC en werd de krappe selectie de formatie van coach Silvester Ramaker funest. Na tweemaal veertig minuten strijd stond de teller op 59-5.

Cruciaal
De komende weken zijn cruciaal voor HRC. Thuis tegen Ascrum en Waterland zal er gewonnen moeten worden, daarna komt de belangrijke uitwedstrijd bij directe concurrent The Bassets. Met vijftien punten uit die duels zou de wereld van de Haagse rugbyers er een stuk vrolijker uitzien.