Redacteur: Ronald Mooiman, Fotograaf: Patrick Dolkens (archief)

Op de 400 meter tijdens het NK indoor atletiek in Apeldoorn heeft HAAG atleet Terrence Agard zich met een derde plaats verzekerd van een startbewijs bij de EK Indoor dat begin maart in Belgrado wordt gehouden.

De op Curacao wonende atleet won de bronzen medaille in een tijd van 46,94 seconden. Ook de nummer twee, Tony van Diepen (46,87) kwalificeerde zich voor de Europese titelstrijd. De gouden medaille ging naar Liemarvin Bonevacia in een tijd van 46,82 seconden. De Nederlands kampioen had zich al verzekerd van het EK indoor.

Mulder
Een andere HAAG-atleet Nils Mulder (foto) werd derde bij het polsstokhoogspringen. Met een hoogte van 5,28 meter bleef de oud-Nederlands kampioen ver verwijderd van de gouden en zilveren medaille, die respectievelijk werden gewonnen door Rutger Koppelaar van het Zoetermeerse Ilion en Lycurgus-atleet Menno Vloon die beiden een hoogte van 5,63 meter bedwongen.

Hinkstapspringer Fabian Florant (HAAG) kwam niet voor op de uitslagenlijst. Hij deed in Apeldoorn een fitheidstest, maar kwam niet tot een geslaagde poging door een blessure.