Home Tennis Tennisster Mandy Wagemaker stopt

Tennisster Mandy Wagemaker stopt

‘Tijd voor een nieuw hoofdstuk’,  zo begon de pas 23-jarige tennisster Mandy Wagemaker haar post op facebook waarin ze haar afscheid als profspeelster bekendmaakte. Enigszins hoopvol sloot ze haar verhaal af met: ‘Voor nu zeg ik het internationale tennis gedag, maar zeg nooit nooit.’

Hardhitter Wagemaker speelde de laatste jaren competitie voor Thor de Bataaf en Leeuwenbergh. De ster van de Zoetermeerse begon eind 2013 te schijnen toen ze de top 20 van de Nederlandse ranglijst binnenkwam. Dat jaar vergaarde ze ook haar eerste WTA punten zodat ze internationaal een ranking had. Wagemaker bereikte in november 2015 en februari t/m juli 2016 met de negende plaats haar hoogste positie op de Nederlandse lijst. Internationaal kwam ze in mei 2015 tot de 570e plek op de wereldranglijst.

Tennisleraar
De laatste jaren was Wagenaker op meerdere fronten aan het kwakkelen waardoor ze nu besloten heeft (voorlopig) te stoppen. “Deze zomer heb ik 3 A-toernooien gespeeld met geen beste resultaten”, laat ze haar volgers op social media weten. “Ik heb nu dan ook besloten om mijn tennisleraren opleiding te gaan starten bij David Lloyd in Eindhoven. Ik start hiermee op 16 september. Hierdoor zal ik zelf bijna niet meer spelen.” Dat de pupil van Boy Wijnmalen de deur richting proftennis nog niet helemaal dicht heeft gegooid, blijkt uit haar laatste zinnen: “Ik wil iedereen bedanken die mij financieel geholpen heeft om mijn dromen waar te maken, helaas is me dat (nog) niet gelukt. Voor nu zeg ik het internationale tennis gedag, maar zeg nooit nooit!!”