Home Badminton Teleurstelling bij DKC na eerste halve finale

Teleurstelling bij DKC na eerste halve finale

Persbericht, Fotograaf: Frank van Leeuwen

De eerste wedstrijd van de play-offs is voor het Haagse DKC geëindigd in een teleurstelling. Duinwijck uit Haarlem was in sporthal Hogeveld met 2-5 te sterk, waardoor de return van 25 februari een bijzonder lastig karwei wordt.

De tribune in Sporthal Hogeveld waren volledig gevuld met  Haagse supporters, maar ook met fans uit Haarlem en zelfs spelers uit Almere. Voordat de wedstrijd tegen Duinwijck begon, werd Mark Caljouw onder luid applaus door Rijswijks burgemeester Michel Bezuijen gehuldigd als Nederlands Kampioen.

Caljouw beet samen met Michiel Kruijt het spits af tegen Ruud Bosch en Jacco Arends. De eerste set leverde een punt op voor de tegenstanders: 16-21. In de tweede set was de spanning niet alleen op de baan aanwezig. Ook bij D-side, de fanatieke Haagse supporters, liep de spanning hoog op. Ondanks de steun van het publiek resulteerde ook de tweede set net niet in een winst voor DKC: 21-23.

20180210 DKC - Duinwijck FvL08

Het dameskoppel, Marlies Baan en Daisy Bommeleijn, dat vorige week tijdens de Nederlands Kampioenschappen door Selena Piek en Cheryl Seinen in de halve finale werd uitgeschakeld, mocht dit weekend wederom tegen de Olympische speelster spelen. Selena speelde nu echter met Akvile Stapusaityte. De punten lagen zeker in de eerste set steeds dicht bij elkaar. Uiteindelijk won het Haarlemse dameskoppel de partij met 17-21 16-21.

Dennis van Daalen de Jel speelde dit weekend de eerste herensingle tegen Jerry Natenstedt. Dennis, coach en speler, heeft het afgelopen seizoen even vaak getraind als dat hij z’n singles heeft verloren. Dat is om precies te zijn twee keer. Een topprestatie dus op dit niveau. Hij liet Jerry alle hoeken van de baan zien en won overtuigend met 21-15 21-9.  Mark speelde de tweede singlepartij tegen Jordy Hilbink. Regelmatig werd hij door de D-side eraan herinnerd dat hij vorige week Nederlands Kampioen is geworden. Mark speelde zoals hij moest spelen. Hij won in twee sets met 21-13 21-14.

20180210 DKC - Duinwijck FvL10

De eerste damessingle werd gespeeld door Alyssa Tirtosentono tegen Debora Jille. Alyssa was soms net iets te laat bij de shuttle en kwam niet goed in haar spel. Mogelijk heeft dit te maken met het feit dat ze alleen nog maar op dubbelpartijen traint. Debora speelde daarentegen zeer constant en won met 11-21 12-21.
Marlies speelde voor de tweede keer dit seizoen tegen Akville. Ze heeft het Akville wederom regelmatig moeilijk gemaakt en verloor nipt met 19-21 18-21.

Beide gemengd dubbelpartijen gingen tegelijkertijd van start. Alyssa en Thomas Wijers speelden tegen Selena en Ruud. De jonge spelers uit Den Haag verloren de eerste set. Na een paar punten verspeeld te hebben in de tweede set realiseerden ze zich dat het alles was of niets. Ze gingen er vanaf dat moment volledig voor en wonnen de tweede set. Helaas mochten ze de derde set niet meer spelen, omdat op de andere baan Michiel en Daisy inmiddels verloren hadden van Jacco en Debora. Einduitslag 2-5.

20180210 DKC - Duinwijck FvL12“Er was meer haalbaar dan we afgelopen weekend hebben laten zien”, zei Daisy Bommeleijn na afloop. “Dat hebben we de vorige wedstrijden ook bewezen. Ik ben ervan overtuigd dat als we allemaal op onze top van ons kunnen presteren, dat er zeker mogelijkheden liggen in de return. Het is dus absoluut nog niet verloren. Duinwijck was dit keer de sterkere, zeker met de twee spelers uit de selectie die meedoen met de top van de wereld en die nu in eens ingezet zijn. We wisten van te voren dat we maximaal moesten presteren om te kunnen winnen. In veel wedstrijden zaten we er heel dicht tegen aan. Het zat er alleen net niet in.”

BC DKC speelt zondag 25 februari om 16 uur de tweede halve finale wedstrijd tegen Duinwijck in de Duinwijckhal in Haarlem.