Home Basketbal Teleurstellend CobraNova onderuit in Delft

Teleurstellend CobraNova onderuit in Delft

Redacteur: Ronald Mooiman, Fotograaf: archief Hans van der Valk

De basketballers van CobraNova hebben in de promotiedivisie met 72-60 verloren van Punch.  De Voorburgers speelden in Delft een zwakke wedstrijd. Het team van coach Mitchell Lieveld wist dit seizoen in de promotiedivisie pas een maal te winnen in de vier gespeelde wedstrijden.

Zonder de geblesseerde C-Roy Nimako (hersenschudding) trad de ploeg van coach Lieveld aan tegen Punch uit Delft. De Voorburgers begonnen niet geconcentreerd aan de wedstrijd. Via 14-9 wordt het eerste kwart afgesloten met een 22-15 achterstand. Dat CobraNova over een leeuwenhart beschikt, hebben ze dit seizoen al een paar keer laten zien. In het tweede kwart komt de ploeg beter in de wedstrijd. Met mooi uitgespeelde aanvallen en een solide verdediging wordt de achterstand bij rust verkleind naar 4 punten. Met een ruststand van 37-34 kan de wedstrijd nog alle kanten op.

Beslissend
In het derde kwart neemt de ploeg uit Voorburg voor het eerst de leiding in de wedstrijd. Het derde kwart wordt afgesloten met een 53-50 achterstand. De twee teams blijven aan elkaar gewaagd en met nog 5 minuten te spelen slaat Punch het beslissende gat. De bezoekers doen er alles aan om in het spoor te blijven van het studententeam, maar de punten blijven deze week in Delft. Het wordt 72-60.

Ondermaats
Coach Lieveld: Het mag duidelijk zijn dat dit niet onze beste wedstrijd was. We spelen twee erg goede kwarten, maar weten dit geen vervolg te geven.” Ook aanvoerder Rogillio Sewrattan was niet positief: “Slechte wedstrijd waarbij vrijwel heel het team ondermaats speelde en we een dure nederlaag oplopen in Delft. Volgende week beker tegen Grasshoppers uit. Dan moet het beter.”