Home Voetbal SVV Scheveningen na knappe winst zelfs in top drie

SVV Scheveningen na knappe winst zelfs in top drie

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Marcel van der Looij

Derde divisionist SVV Scheveningen gaat door waar het al maanden mee bezig is: winnen! Zaterdag werd Jong Groningen met 1-2 aan de zegekar gebonden en door de nederlaag van Jong Almere City stegen de Schollekoppen zelfs naar de derde plaats in de Derde Divisie.

De zegereeks van SVV Scheveningen is enorm indrukwekkend. Na de winterstop verloor de ploeg van John Blok een keer, (schlemielig van DVS’33) de overige wedstrijden werden allemaal gewonnen. Hierdoor staat de ploeg derde en is het nummer twee Quick Boys (1-1 bij Capelle) tot op twee punten genaderd. Koploper Spakenburg staat daar ver voor met negen punten voorsprong en is buiten bereik voor de Houtrustbewoners.

Jong Groningen is een geduchte tegenstander en stond zaterdag voorafgaand aan het duel slecht een punt achter de Schollekoppen. Na een doelpuntloze eerste helft sloeg Scheveningen in het eerste kwartier na rust keihard toe. Mitchell de Vlugt en de laatste weken veel scorende Barry Rog zetten hun ploeg op 0-2, waarna de noorderlingen een kwartier voor tijd terugkwamen tot 1-2. De gelijkmaker viel echter niet, zodat Scheveningen drie punten kon bijschreven en zich in de top drie van de Derde Divisie nestelde.