Home Voetbal SVV Scheveningen in topvorm richting nacompetitie

SVV Scheveningen in topvorm richting nacompetitie

Redacteur: Hans Kulk, Fotograaf: Jet van Bergen en Henegouwen

De voetballers van SVV Scheveningen gaan in topvorm richting de nacompetitie. Zaterdagmiddag werd VVOG op sportpark Houtrust aan de zegekar gebonden. De Schollekoppen wonnen met 3-0 en handhaven daarmee de tweede positie in de Derde Divisie.

Het verwachtingspatroon voor de nacompetitie wordt door derde divisionist Scheveningen steeds wat hoger gelegd. De ploeg van John Blok straalt namelijk zelfvertrouwen uit. Wint wekelijks zijn duels en staat slechts zes punten achter op koploper en aanstaande kampioen Spakenburg. Afgelopen zaterdag werd gewonnen van VVOG: 3-0 door twee doelpunten van Mehmet Aldogan en één van Marvin Nieuwlaat.

Promoveren
De resultaten zijn inderdaad prachtig voor de Houtrustbewoners maar dat zegt niets over de naderende nacompetitie. Daar gelden andere wetten. John Blok is een door de wol geverfde trainer. Weet echt wel wat zijn ploeg te wachten staat. Promoveren naar de tweede divisie is heel mooi maar gaat niet vanzelf. Wekelijks winnen is heel mooi, maar zorgt er ook (onbewust) voor dat het verwachtingspatroon bij de achterban tot een niet reële hoogte stijgt. Als de ploeg van John Blok hiervoor kan waken, maken de groen-zwarten een goede kans om door te stoten naar de top van het amateurvoetbal.

Spijkenisse en Jong Volendam
Eerst moeten er nog wel twee competitieduels worden gespeeld. Komend weekend gaat men op bezoek bij Spijkenisse om het weekend erop, op sportpark Houtrust, af te sluiten tegen Jong Volendam.