Redacteur: Haagse Topsport, Fotograaf: Joost van Soest

HKV Achilles mocht na een roerige week voor het eerst aantreden in een thuishal in de Sportcampus van het Zuiderpark. Na een moeizame wedstrijd bleven de Haagse korfballers ook in de vierde Overgangsklasse C wedstrijd ongeslagen. Er werd met 21-19 gewonnen van BEP uit Purmerend.

Dat de Haagse Leeuwen zaterdag niet scherp zouden starten zou voor elke “Achilles-fan” niet als verassing moeten komen. Het was Ton van der Laaken die na een minuut of zes, met een tussenstand van 4-3, de welbekende time out aanvroeg. Dit keer bleven de zwart-witten echter moeizaam doorspelen.

Achilles - BEP 3

Moeizaam
“Wij hadden een moeizaam lopend aanvalsvak, zij konden in de beginfase nauwelijks de korf vinden,” aldus coach Ton van der Laaken. “Gelukkig deed het andere vak het beter, al waren die dan weer verdedigend kwetsbaar.” Er was duidelijk geen sprake van een TOP duel in Breedtesporthal A in het Zuiderpark. Maar Van der Laaken zag zijn ploeg strijden als echte leeuwen.

Strategische wissels
Bij rust was de stand 12-9 in het voordeel van de Haagse ploeg, echter stond er na drie keer “Joejoe” geroep van onder andere supportersvereniging ‘Vakkie A’ weer 15-15 op het scorebord. Reden voor Van der Laaken om aanvallend wissels toe te passen, dit wierp zijn vruchten af. “De goals van Dylan Rovers, Raquel Chapper en de ontketende Laura Rozendaal zorgde voor de beslissing,” vertelde de nog altijd glunderende Van der Laaken.

Achilles - BEP 11

Slotfase
Na 19-17 waren het Julia Baak en wederom Rozendaal die de wedstrijd in het slot gooide. Helaas viel met deze 21-17 stand de concentratie weg, waardoor de wedstrijd eindigde met 21-19.

Koploper
Voor de tweede maal op rij ziet Van der Laaken zijn ploeg een matige wedstrijd winnen. De Haagse Leeuwen doen hun ‘bijnaam’ echter eer aan door ongelooflijke strijdlust te tonen. HKV Achilles staat met 8 punten uit 4 wedstrijden bovenaan, gevolgd door KVS met 4 punten. Dat het een spannende competitie zal worden, lijkt inmiddels voor iedereen duidelijk.

Doelpuntenmakers HKV Achilles:
Ariën Brug (5), Laura Rozendaal en Bastiaan Overwater (beiden 4), Dylan Rovers, Shera Desaunois en Julia Baak (allen 2), Gerald van Dijk en Raquel Chapper (beiden 1).