Home Hockey Mannen Strafcornerspecialist Algera wijst HGC de weg

Strafcornerspecialist Algera wijst HGC de weg

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Hans van der Valk

Ondanks een slordige eerste en laatste tien minuten van de wedstrijd hebben de hockeyers van HGC een verdiende 5-3 overwinning behaald op Pinoké. De Gazellen kwamen vroeg op een 0-2 achterstand, maar Tristan Algera sleepte zijn ploeg met drie rake strafcorners naar de 5-3 zege.

Voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was, keek de thuisploeg al tegen een 0-2 achterstand aan. HGC doelman Sam van der Ven moest het antwoord schuldig blijven op Pinoké inzetten van Jannis van Hattum en Dennis Warmerdam. Door de snelle aansluitingstreffer van strafcornerspecialist Tristan Algera hoefde HGC niet in paniek te raken. Gaandeweg werd duidelijk dat de formatie van Jan Jorn van ’t Land de betere was, het was alleen nog even wachten op de gelijkmaker.  Die viel in de 30e minuut, opnieuw van de stick van Algera uit een corner.

Comfortabel
Na rust zorgde Dick Möhlmann en Nicholas Budgeon voor een comfortabele 4-2 voorsprong en deed Algera zichzelf en HGC een plezier door ook de 5-2 te maken. Het slotakkoord was weer voor Pinoké dat door een rake corner van Thijn Knetemann de eindstand op 5-3 bepaalde.