Home Honkbal Storks verliest duel om des keizers baard

Storks verliest duel om des keizers baard

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Robert Bos

De honkballers van Storks hebben de laatste wedstrijd van dit seizoen met 11-1 verloren van Onze Gezellen. Het duel dat afgelopen zaterdag was afgelast, was voor de Hagenaars van geen enkel belang. Zondag was immers als promotie naar de Hoofdklasse afgedwongen.

Het liefst hadden Onze Gezellen en Storks de inhaalwedstrijd van dinsdag schriftelijk afgedaan. Voor beide teams stond er na een lang seizoen niets meer op het spel. De gastheer was zeker van de zesde en laatste plek in de promotie/degradatie groep van de Overgangsklasse. Storks promoveerde twee dagen geleden naar de Hoofdklasse door de 5-2 zege in het thuisduel tegen de Haaremmers. Toch moesten de honkballers in Haarlem voor het laatst deze jaargang aantreden in een officieel duel.

De Haagse ploeg kwam in de derde inning nog wel op voorsprong. Tijani Dunlop sloeg een tweehonkslag en werd even later binnen geslagen door Randy van Hoek; 0-1. Daarna wist Storks aanvallend niets meer te brengen. In de gelijkmakende slagbeurt nam Onze Gezellen de leiding. Pitcher Aaron de Groot kreeg vier hits en drie punten tegen, waardoor het 3-1 werd. In de volgende innings ging het niet beter voor de ongemotiveerde formatie van coach Aldric Dunlop. Ook niet nadat Ricky Voorn op de Haagse heuvel kwam. Na zeven innings kwam er door de mercy rule al een einde aan een wedstrijd die nooit gespeeld had moeten worden; 11-1. Desondanks kan Storks met een bijzonder goed gevoel en met trots terugkijken op een geweldig seizoen. Op naar de Hoofdklasse!