Home Honkbal Storks stapje dichterbij Hoofdklasse

Storks stapje dichterbij Hoofdklasse

De honkballers van Storks hebben dinsdagavond de inhaalwedstrijd in de promotie/degradatiegroep tegen Quick Amersfoort met 9-3 gewonnen. Hierdoor houden de Hagenaars promotie naar de Hoofdklasse in eigen hand.

Afgelopen zaterdag werd de thuiswedstrijd van Storks tegen Quick afgelast. Dinsdag moest de wedstrijd in Capelle aan den IJssel worden ingehaald, aangezien de Haagse club niet over veldverlichting beschikt. Toen het veld van Euro Stars door regen onbespeelbaar bleek, werd uitgeweken naar Amersfoort, zodat Storks alsnog een uitwedstrijd speelde. Dat bleek in tegenstelling tot zondag nu geen probleem.

Goed begin
De ploeg uit Kijkduin begon dinsdagavond goed en nam na drie innings een 2-0 voorsprong. Jurriaan Dijk en Tijani Dunlop scoorden de punten. De Haagse verdediging met Jurrian Koks op de heuvel hield de Amersfoortse slagmensen goed in bedwang. In inning vier tot en met zes gebeurde er aan beide zijden niet veel, maar in de zevende sloeg Quick ineens toe. Mede door twee veldfouten moesten de Hagenaars twee punten toestaan. Koks wist ternauwernood twee extra punten te voorkomen door de derde nul te maken door Jos de Jong met drie slag uit te gooien.

Zevende inning
Met 2-2 had Storks nog de gelijkmakende zevende inning te gaan en die zou beslissend blijken. Met volle honken scoorden de Hagenaars door geraakt werper (Gino Gil), vier wijd (Joran Berkhout) en honkslagen van Niels Weis en Philipp Brandl. Ondanks dat er nog drie man op de honken achterbleven leverde deze inning vijf punten op, waardoor de stand 7-2 was. Quick wist er even later nog 7-3 van te maken, maar de mannen van hoofdcoach Aldric Dunlop reageerden gelijk met nog eens twee punten (Quinlan de Windt en Berkhout). In de negende inning veranderde er niets meer aan de 9-3.

Hoofdklasse?
Met dit weekeinde nog twee wedstrijden tegen hekkensluiter Onze Gezellen voor de boeg heeft Storks de vierde plaats en daarmee promotie naar de Hoofdklasse zelf in de hand. UVV staat twee punten achter de Hagenaars. De Utrechters spelen dit weekeinde tegen DSS en moeten beide partijen winnen. Als Storks datzelfde doet, is er na ADO Lakers eindelijk weer Haagse vertegenwoordiging op het hoogste honkbalniveau van Nederland.