Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: John van der Sande

Door de twee overwinningen van afgelopen weekeinde op Amsterdam Pirates zijn de honkballers van Storks dichtbij de titel in de Overgangsklasse. Met tien punten voorsprong en nog zes wedstrijden te gaan kunnen de Hagenaars volgende weekeinde misschien al een feestje vieren.

Storks verloor vorig weekeinde bij Euro Stars de eerste en tot nu toe enige wedstrijd van de competitie. De overige 21 duels op het tweede honkbal niveau werden allen gewonnen. Dit weekeinde had de ploeg van coach Aldric Dunlop tweemaal geen enkele moeite met Amsterdam Pirates.

Thuis
Zaterdag had Storks in de eerste wedstrijd tegen de hoofdstedelingen nog wel de volle 9 innings nodig. Spannend was het echter geen moment getuige ook de 12-3 uitslag. Pitcher Martin Kram hield de Amsterdammers goed in bedwang en aanvallend blonk Timo van Aanhout uit met vier hits uit vijf slagbeurten. Joran Berkhout sloeg alweer zijn derde homerun van het seizoen.

Nog eenvoudiger
Zondag was de overwinning van de Hagenaars nog eenvoudiger. Al na zeven innings was Storks klaar met Pirates; 0-12. Pitchers Tjibbe van Dijk en Nick Winkel waren samen goed voor negenmaal 3-slag. Joost van den Bergh noteerde met vier hits uit vijf beurten voor een slaggemiddelde van 0.800.

Kinheim
Volgende week kan dus de titel in de Overgangsklasse geprolongeerd worden. De tegenstander is dan Kinheim dat een plek in de middenmoot inneemt. Zondag speelt Storks thuis en als alles goed gaat kan het eerste feestje van het seizoen gevierd worden. Overigens stopt het seizoen niet voor Storks na de reguliere competitie. Het hoogst geƫindigde standaardteam van de Overgangsklasse (ongeacht of het wil promoveren of niet) plaats zich voor de promotie/degradatiepoule van de Hoofdklasse plus de twee hoogste geƫindigde standaardteams die hebben aangegeven te willen promoveren. Hierdoor komt deze poule uit op zes teams.