Home Honkbal Storks hervat met dubbele zege

Storks hervat met dubbele zege

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Fred Reuling

Na een korte zomerstop is dit weekeinde de honkbalcompetitie weer van start gegaan. Het Haagse Storks won beide confrontaties met Euro Stars en is door puntverlies van Orioles solo koploper in de Overgangsklasse.

Ruim een maand lag de competitie stil, maar Storks deed dit weekeinde weer wat ze meestal doen; winnen. Ditmaal moest Euro Stars er tweemaal aan geloven. Zaterdag reisden de Hagenaars naar Capelle aan den IJssel voor de uitwedstrijd tegen de laagvlieger. De ploeg uit Kijkduin ondervond weinig problemen en won met 1-7. Twee opvallende name bij Storks deze wedstrijd; Nick Winkel debuteerde verdienstelijk op de heuvel. Hij gooide drie innings met de cijfers 4-2-1-0. Aanvallend gezien was Tjibbe van Dijk lekker op dreef. Hij sloeg een gemiddelde van 0.500.

Koppositie
Zondag was het veld aan het Schapenatjesduin plaats van handeling en ook hier won Storks relatief eenvoudig. Vooral defensief waren de Hagenaars, onder leiding van good-old Jurrian Koks, sterk waardoor de gasten niet aan scoren toekwamen. Storks deed dat wel, driemaal zelfs, zodat 3-0 de logische uitslag was. Na afloop kreeg de thuisploeg nog meer goed. Orioles, de naaste concurrent om de koppositie, verloor namelijk de tweede ontmoeting met The Hawks, zodat Storks de ranglijst weer alleen aanvoert.