Home Tennis Sterke seizoenstart Metselaars, verlies Thor en Leimonias 2

Sterke seizoenstart Metselaars, verlies Thor en Leimonias 2

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Olaf Otten

De Metselaars is het seizoen in de Hoofdklasse Zondag Gemengd uitstekend begonnen. Nadat vorige week Naaldwijk 2 al met 6-2 was verslagen, wonnen de Scheveningers afgelopen zondag met diezelfde cijfers van Bilthoven. In de andere poule leed Thor de Bataaf, na de winst van vorige week nu een fikse nederlaag bij Salland 2. Leimonias 2 verloor voor de tweede maal deze competitie, dit keer bij Van Horne.

Metselaars is na twee duels koploper van Afdeling 1 van de Hoofdklasse. In de zondag met 6-2 gewonnen wedstrijd tegen Bilthoven begon de dit seizoen ongewijzigde ploeg sterk en won via Liv Geurts, Isolde de Jong en Roy de Valk de eerste drie singles. Bobbie de Goeijen verloor zijn enkelpartij en ook het herendubbel ging naar de gasten uit Bilthoven. De damesdubbel met Erika Vogelsang en Geurts  leverde wel weer winst op. Tenslotte sloot De Goeijen toch nog af met een zege want zijn mixed dubbel met Vogelsang werd in de spannende supertiebreak gewonnen. Eindstand: 6-2. Volgende week staat de topper tegen ALTA 2 op het programma.

In Afdeling 2 verloren beide Haagse teams dik. Het gepromoveerde Leimonias 2 kreeg met 6-2 klop van Van Horne. Voor de Leimonianen pakten Stephanie Visscher (damesenkel) en het herendubbel van Bas van der Valk en Tim van der Horst de twee punten. De mixed dubbel van Visscher en Van der Valk ging na een super tiebreak verloren. Thor de Bataaf verloor zondag zelfs met 7-1. Het tweede team van Salland was veel te sterk voor de Hagenaars die alleen Romano Frantzen een wedstrijd zagen winnen.