DEN HAAG - De NN CPC Loop 2016. FOTO BART HOOGVELD

Stephen Kibet is één van de internationale topatleten die zondag 12 maart voor de winst gaat bij de 43ste NN CPC Loop Den Haag. De snelle Keniaan heeft een razendsnel persoonlijk record van 58:54 (2012) en voert de lijst aan met zijn landgenoten Leonard Langat (59:18) en Geoffrey Yegon (59:44).

Een gevaarlijke outsider voor de titel is de Ethiopische Adugna Takele Bikila. De 28-jarige atleet was vorig jaar de snelste van zijn land op de Halve Marathon en wil die vorm dit jaar doorzetten om internationale prijzen te pakken. Allen hebben eerder bewezen in staat te zijn om de 21,1 km binnen het magische uur te lopen. De organisatie verwacht dan ook een zeer spannende en attractieve wedstrijd.

Topfavoriet Kibet zegevierde eerder al bij de internationale topwedstrijd en voltooide in zijn loopbaan vijfmaal de 21,1 kilometer binnen het ‘magische uur’. De verwachting is dat zijn landgenoten hem zondag 12 maart het vuur aan de schenen gaan leggen. De 27-jarige Langat liep vorig jaar nog zijn persoonlijk record van 59:18 en ook Yegon wist recentelijk zijn 59:44 te noteren. De Ethiopische Bikila staat in de internationale spotlights door in 2016 op de Halve Marathon de snelste tijd van zijn land te noteren.

Redacteur: persbericht, Fotograaf: Bart Hoogveld
Redacteur: persbericht, Fotograaf: Bart Hoogveld

Het doel voor de topatleten is door een spannende strijd elkaar naar een tijd binnen de 59:30 te stuwen. Het wereldrecord is met 58.23 in handen van Zersenay Tadese uit Eritrea. Het volledige en actuele deelnemersveld is te bekijken via: www.nncpcloopdenhaag.nl/media

Internationale status
De NN CPC Loop Den Haag heeft een grote internationale reputatie als supersnelle en uitstekend georganiseerde halve marathon, de grootste van Nederland. Het snelle parcours leidde in 2007 de Keniaan Samuel Wanjiru, olympisch marathonkampioen van Peking in 2008, naar een wereldrecord van 58 minuten en 33 seconden.

Afgelopen jaar onderstreepten de Kenianen Kipyego, Kibet en Cheroben de internationale status van de NN CPC Loop Den Haag. Na hun deelname bestond de top-3 op de wereldranglijst in zijn geheel uit deelnemers van 42ste editie van de NN CPC Loop Den Haag.

Voor meer informatie: www.cpcloop.nl