Bron: Den Haag FM/Omroep West, Fotograaf: Sebastiaan Nederhoed

Woensdag is onder toeziend oog van duizenden genodigden het Sportcampus Zuiderpark door burgemeester Pauline Krikke geopend. Bronzen medaillewinnaars van de Spelen ’16 Robert Meeuwsen en Alexander Brouwen overhandigden de burgermoeder een sleutel waarmee het ‘Ooievaarsnest’, zoals de bijnaam van het complex luidt, symbolisch maar toch officieel werd geopend.

Kees Jansma en Marloes Wesselink fungeerden woensdag als gastheer/vrouw bij de officiële en feestelijke opening van de Sportcampus Zuiderpark. Nadat burgemeester Krikke de deuren met de symbolische sleutel had geopend, kregen duizenden genodigden de kans het bouwwerk van binnen te bekijken. Vervolgens kwamen alle hoofdrolspelers van de totstandkoming van het iconische complex aan het woord in de immense  topsporthal. Jansma/Wesselink stelden vragen aan onder meer Henk Merle van architectenbureau FaulknerBrowns Architects, Gerard Dielessen (NOC*NSF) en Peter Sprenger (Nevobo). Natuurlijk mochten ook wethouder Rabin Baldewsingh en ‘bewoners van complex’ Pierre Heijnen (ROC Mondriaan), Leonard geluk (De Haagse Hogeschool) hun zegje doen. Het geheel werd gelardeerd met optredens van De Dutch Don’t Dance Division en een turnshow van studenten van het Halo Demo Team.

Gigantisch
Op de plek van het oude voetbalstadion van ADO Den Haag in het Zuiderpark is een gigantisch complex uit de grond gestampt waar Den Haag trots op kan zijn. ‘Het Ooievaarsnest’ beschikt onder meer over een topsporthal, beachsporthal, turnhal, dubbele breedtesporthal, dojo, danszaal, fitnessruimte en vier gymzalen. Buiten, naast het opvallende architectonische hoogstandje, is het sportveldencomplex opnieuw ingericht met acht voetbalvelden, een multifunctioneel kunstgrasveld voor hockey en tennis en een beachcourt. De opleidingsteams van ADO Den Haag en de amateurvoetbalclubs HDV en WIK maken structureel gebruik van de velden net als beachvolleyballers en beachsoccerspelers. Een ander belangrijk aspect van de Sportcampus is de intrek van de Haagse Hogeschool, Academie voor Sportstudies en ROC Mondriaan. Het sportcomplex biedt plek aan zo’n 1500 studenten.