Home Hockey Mannen Spectaculair eerste punt hdm tegen Oranje Rood

Spectaculair eerste punt hdm tegen Oranje Rood

Redacteur: Alex 't Lam, Fotograaf: Daan Rhijnsburger

De hockeymannen van hdm hebben vrijdag in een spectaculaire wedstrijd het eerste punt in de Hoofdklasse veroverd. De Hagenaars hielden op Sportcomplex Groenendaal het grote Oranje Rood op 4-4. “Dit smaakt natuurlijk naar meer.”

Na de 4-1 bij HGC en de 0-6 van vorig weekeinde tegen Kampong was hdm een beetje bevreesd voor nog een oorwassing tegen Oranje Rood. Op basis van reputatie moest de Eindhovense ploeg met al hun internationals ruim winnen, maar ook de Brabanders hadden beide eerste competitiewedstrijden verloren. Er ontspon zich vrijdagavond een boeiend gevecht met een bijzondere climax, het publiek als grote winnaar en het eerste punt voor de Haagse promovendus.

Moeilijke start
“Dit smaakt naar meer”, vertelde verdediger Lennart Kallenberg over het eerste punt van zijn hdm na een moeilijke start van het seizoen. “Op de ABN AMRO cup hebben we tegen Rotterdam wel een goede pot gespeeld maar hadden we het vervolgens lastig. En met HGC, Kampong en OR hadden we een moeilijke begin van de Hoofdklasse. Iedereen was gisteravond zo blij dat dit wel wat losmaakte in de groep.”

20170922- hdm H1 - Oranje Rood H1- dcr-10068

“Niet nadenken en schieten”
Hdm kende een goede start tegen Oranje Rood. Na drie minuten pushte Kieran Dartée de 1-0 uit een strafcorner tegen de touwen. Europees kampioen en OR aanvoerder zorgde hoogstpersoonlijk voor de 1-2 uit een strafcorner en een strafbal. De Hagenaars waren nog niet verslagen want Kallenberg zorgde voor de verrassende 2-2. “Ik had afgelopen week al met de coach besproken dat ik meer mee moet in de aanval”vertelt de verdediger over zijn gelijkmaker. “Bij een aanval over links liep ik de cirkel in, de bal werd ingebracht en verlengd en plots lag hij klaar voor mijn backhand. Niet nadenken en schieten. Er zat wat geluk bij want het was geen geplaatst schot maar ik was er erg blij mee. M’n eerste hoofdklasse-goal.”

Strafbal
Tien minuten na rust kwamen Kallenberg en zijn teamgenoten door Niels Blaak zelfs weer op voorsprong, maar een minuut later was het weer Van der Weerden die uit de tweede strafbal 3-3 maakte. Toen Bob de Voogd er even later ook 3-4 van maakte leek het doek toch te vallen voor hdm, maar de mannen van Ronald Hugers vochten voor elke centimeter en kwamen acht minuten voor tijd via een corner van Dartée toch op 4-4. Een stunt leek in de maak, maar kort voor het slotsignaal mocht Van der Weerden aanleggen voor zijn derde strafbal. Het was driemaal scheepsrecht voor hdm want de bal belandde op de paal, waardoor het 4-4 bleef. Kallenberg: “Het was enorm spannend bij die laatste strafbal. Toen die op de paal ging, ging iedereen uit z’n dak.”

20170922- hdm H1 - Oranje Rood H1- dcr-0108

Scherp
Ondanks dat hdm met onder meer die gemiste strafbal geluk had, vond Kallenberg het punt niet gestolen. “Als je naar de hele wedstrijd kijkt, vond ik het gelijkspel verdiend. We hebben als collectief zeer goed gespeeld, vanaf de eerste minuut waren we scherp en hebben wij het hen lastig gemaakt. Echt gevierd hebben wij dit eerste punt trouwens niet, want we hebben zondag weer een wedstrijd. Iedereen is getriggerd om dan weer een goede pot te spelen. We moeten natuurlijk ook wel want SCHC is een directe concurrent.”