Home Hockey Vrouwen Spannend seizoenslot voor hockeysters in Overgangsklasse

Spannend seizoenslot voor hockeysters in Overgangsklasse

Redacteur: Carlijn Gerritsen en Alex 't Lam, Archieffoto: Hans van der Valk

De drie regioteams in de vrouwen Overgangsklasse staat nog een spannend seizoenslot te wachten. Cartouche verloor zondag geflatteerd met 3-0 van Rood-Wit, waardoor de Voorburgse vrouwen nog niet zeker zijn van lijfsbehoud. Klein Zwitserland deed bij Weert (0-4) goede zaken in de strijd om plaats vijf, wat volgend seizoen Promotieklasse betekent. HGC speelde 2-2 gelijk bij Were Di en moet nog flink aan de bak om de play-offs te halen.

In Tilburg stond zondagmiddag de topper tussen de nummers twee (HGC) en drie (Were Di) op het programma en dat werd een vreemde wedstrijd met twee gezichten. HGC speelde voor rust uitstekend en kwam door treffers van Luna Fokke en Julie Sytsema ook dik verdiend op 0-2. Als de Gazellen iets zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen, dan had het zelfs een grotere voorsprong kunnen nemen. Na rust was het speelbeeld volledig omgekeerd en moesten de meiden van Robbert-Jan de Vos binnen tien minuten twee doelpunten van Mathilde Hoiting toestaan. In het resterende deel van de wedstrijd hield HGC stand en wist tenslotte toch nog een puntje mee naar Wassenaar te nemen.

KZ
Klein Zwitserland had zondag de makkelijkste opdracht van de drie teams uit Haaglanden. De Steenbokken moesten het in Weert opnemen tegen de plaatselijke hekkensluiter van poule B. Voor rust had de ploeg van vertrekkend coach Bastiaan Bunnik de buit al binnen. Sabine van Silfhout, Philine Vinkesteijn en kort voor rust Nina Staal zorgden voor de 0-3 ruststand. In de tweede helft deed ook Rozemarijn Tiebout nog een duit in het Haagse zakje, waardoor Klein Zwitserland met de 0-4 winst drie punten kon bijschrijven.

Cartouche
Minder verging het Cartouche dat met 3-0 verloor van Rood-Wit dat daarmee de ploeg uit Leidschendam-Voorburg passeerde.  De Groenhemden waren de eerste helft verreweg de betere ploeg en wist Rood-Wit bij vlagen volledig weg te spelen. Toch waren het de dames uit Aerdenhout die de score openden. Ze maakten gebruik van onoplettendheid en vond met enig geluk het net via een tip. Ruststand: 1-0.

De tweede helft kende een zelfde spelbeeld. Cartouche was de betere ploeg, maar kwam weer niet tot scoren. Rood-Wit lukte dat wel door 10 minuten voor tijd de tweede van de middag te maken en in de laatste 5 minuten zelfs de derde, na onoplettendheid achterin. De formatie van Niels Heck verliest schlemielig ondanks goed en volwassen spel.