Redacteur: Ronald Mooiman/PR, Fotograaf: Frank van Leeuwen

De handballers van Hercules hebben zaterdagavond met 29-36 verloren van Olympia’89/DOS’80. De Hagenaars hebben uit 11 duels nog maar 5 punten gesprokkeld. Komende zaterdag speelt Hercules in Rotterdam tegen Atomium’61.

Keihard gewerkt, maar niet beloond worden met 2 punten. Dat is de keiharde conclusie die getrokken moet worden na het verloren duel tegen de handballers van fusieclub Olympia’89/DOS’80. De basis was smal, maar met de inzet van enkele A-jeugdspelers werd er goed begonnen aan het duel. Hercules stond goed in de dekking en de stand ging gelijk op. Het enige verschil met de vorige duels was dat de Haagse handballers de touwtjes in handen hadden. Er werd door iedereen gescoord. Sander Lassooij en Wesley Hage waren goed op dreef in de aanval en Tim Alkemade stond een goede pot te keepen. Met één punt verschil de rust in gaan was voor de bezoekers niet vreemd.

Noodlot
Met ‘iets minder balverlies en de dekking op slot’ als opdracht werd er na de rust het speelveld betreden. Dat ging tot 15 minuten voor tijd goed, maar toen sloeg het noodlot weer toe. Balverlies en te snel afronden in de aanval leidden tot een 3-tal breaks tegen met een grotere achterstand tot gevolg. De wedstrijd, die onder leiding stond van de prima fluitende scheidsrechters, veranderde niet meer. De concentratie was weg en Hercules had geen grip meer op de wedstrijd. Boy “bikkel” Koreneef, die ondanks een zware ontsteking aan zijn heup toch speelde, moest 8 minuten voor tijd het veld ruimen door een tik op die helse plek.