Home Volleybal Mannen Slechts een punt voor Inter na titanenstrijd

Slechts een punt voor Inter na titanenstrijd

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Hans van der Valk

De volleyballers van Inter Rijswijk hebben zaterdag de uitwedstrijd bij Zaanstad nipt verloren. In Koog aan de Zaan verloren de mannen van Willy Steenbakkers na een geweldig spannende strijd de vijfde set met 15-12.

De twee gewonnen sets leveren de Rijswijkse mannen een punt op en daarmee komt Inter op een totaal van vijf punten. Voor de tweede maal deze competitie ging een vijfde en beslissende set verloren. In de openingsronde van de Eredivisie overkwam hen dat ook bij Taurus.

Thiller
Zaanstad begon zondagmiddag de wedstrijd tegen Inter Rijswijk met een vrij eenvoudige 25-19 setwinst. Daarna streden beide ploegen drie sets lang op het scherpst van de snede en wisselden de kansen. In een thriller van een set kwam Inter na het tweede bedrijf langszij door deze met 29-31 naar zich toe te trekken. De volgende sets werden eerlijk verdeed met dezelfde cijfers; eerst 25-2 voor Zaanstad en daarna 23-25 voor de Rijswijkse blauwhemden. De vijfde set ging zogezegd naar de thuisploeg die daarmee de winst wisten te grijpen.

Achtste
Inter blijft hierdoor op de achtste plaats staan, maar het verschil met de nummer laatst (Vallei Prins) blijft met twee punten angstvallig klein. De achterstand op de nummer zes (Zaanstad) is echter ook nog maar vier punten.