Home Voetbal Pak slaag koploper Quick, HBS morele winnaar

Pak slaag koploper Quick, HBS morele winnaar

Quick heeft slechts een week kunnen genieten van de koppositie in de Derde Divisie Zondag. De promovendus verloor in de derde speelronde met 0-5 van UNA en zag ook doelman Jari Puister met rood van het veld gestuurd worden. Stadgenoot HBS mocht zich in de zelfde poule na het 1-1 gelijkspel bij ADO’20 de morele winnaar noemen.

Quick kreeg op eigen veld een flink pak slaag van het uit de Tweede Divisie gedegradeerde UNA. Hoewel er aan de overwinning van de gasten uit Veldhoven niet getornd kon worden, was de uitslag wel geflatteerd. De eerste twee kansen waren voor Can Memisoglu en Nabil Hadui van de Haantjes, maar het was UNA dat via Brian Boogers uit het niets op voorsprong kwam. Beide teams kregen nog een paar kansen voor rust. De grootste was voor Steven de Kruijf die zijn lob via de vingers van de UNA doelman  op de lat zag belanden.

Penalty en rood
Waar Quick voor rust niet onderdeed van UNA ging het na rust al snel mis voor de Hagenaars. UNA spits Teun Sebregts profiteerde van een bal die tussen keeper Puister en de verdediging plofte en kopte 0-2 binnen. Kort daarna kreeg Marc Boshoff de kans de thuisploeg terug in de wedstrijd te schieten, maar hij was een-op-een met de doelman niet koel genoeg. Daarna viel de beslissing. Nick Tielemans werd door de gasten goed vrijgespeeld en ging alleen af op het Quick doel. In een poging de bal te spelen haakte keeper Puister de UNA aanvaller; penalty en rood oordeelde de scheidsrechter. Dit tot woede van de doelman die volhield dat hij de bal raakte. Dat mocht niet baten, inval doelman Patrick Zunderdorp was kansloos op de penalty van Mart van de Gevel; 0-3. Dat het daarna nog 0-4 en 0-5 werd was sneu voor de Haantjes die meer verdienden dan zo’n grote nederlaag.

HBS
De voetballers van HBS konden na hun wedstrijd bij ADO’20 we tevreden zijn. Lang keken de Kraaien tegen een 1-0 achterstand aan maar in de slotfase maakte Berend Kaster maakte uit een strafschop de verdiende gelijkmaker. Bij HBS maakten Daley Sandel en Justin Lopes hun basisdebuut. Beide ploegen kregen kansen op de openingstreffer. Mike de Geer en Sandel waren er voor de Hagenaars dichtbij, maar ook de thuisploeg een paar maal dreigend bij doelman Paul van der Helm. De Heemskerkse elf kwamen uiteindelijk ook op voorsprong uit een vrije schop die door De Waard knap werd ingeschoten. Vlak voor rust zag Joost Jonkman zijn inzet van de lijn gehaald worden en kreeg Jim Roberti een gele kaart, die later gevolgen zou hebben.

Rood en penalty
In de tweede helft liet HBS zien wat het waard is. Sandel kopte net over, Boris van den Berg schoot een vrije trap net naast. Toen leek HBS toch op 1-1 te zijn gekomen maar de assistent scheidsrechter blunderde door de 1-1 van Nelson Vieira wegens buitenspel af te keuren. Het doek voor de Hagenaars leek te vallen toen Roberti wegens een overdreven tweede gele kaart van het veld moest. Ondanks de numerieke minderheid ging HBS op zoek naar de gelijkmaker en dat werd beloond. Sandel werd in het strafschopgebied van achter neergelegd. Berend Kaster benutte de penalty en bezorgde daarmee HBS een dikverdiend punt.