Home Biljarten SIS verliest maar ‘zwijnt’ door nederlaag concurrent

SIS verliest maar ‘zwijnt’ door nederlaag concurrent

Redacteur: Alex 't Lam, Archieffoto: Martin van Oostveen

De driebanders van SIS Schoonmaak leden zaterdag een teleurstellende 2-6 thuisnederlaag tegen L&B Ledermode. Voor de Hagenaars wist alleen Jeffrey Jorissen zijn partij tegen de nummer vier van de Buffalo League te winnen. Doordat ook HCR Prinsen verloor, blijven de Haagse biljarters de ranglijst aanvoeren en kan het team zich zondag alsnog verzekeren van een finaleplaats.

Als zondag de laatste speelronde van start gaat, staat SIS Schoonmaak nog altijd aan kop van de competitie. Bij winst bij het al gedegradeerde MCR plaatst het zich voor de finale om het Nederlands kampioenschap terwijl de nummers twee en drie moeten strijden om de tweede plek in de eindstrijd. De nederlaag van directe concurrent HCR Prinsen bij De Eekhoorn kwam dus als geroepen voor de Hagenaars. “Dat was enorm belangrijk”, erkent SISser Jeffrey Jorissen (foto). “We konden die wedstrijd live volgen via facebook. Toen Eekhoorn de beslissende carambole maakte, begon iedereen hier ook te juichen.”

Hoewel de verwachting is dat de uitwedstrijd van zondag geen onoverkomelijke problemen moet opleveren, had SIS Schoonmaak het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken door zaterdag in Biljartcafé van L&B Ledermode te winnen of op z’n minst gelijk te spelen. De twee kopmannen van SIS lieten echter niet zien waartoe ze normaal gesproken in staat zijn. Glenn Hofman moest diep buigen voor de Belg Eddy Merckx (20-40) in 20 beurten. Jean van Erp verloor met diezelfde cijfers van Dave Christiani in 23 beurten.

Beter verging het de Haagse biljarters op tafels 3 en 4 al wist alleen Jorissen zijn partij te winnen. Hij hield in een spannende partij John Tijssens met 40-35 van het lijf. Dat bleek achteraf niet van groot belang omdat teamgenoot Raimond Burgman ondanks een gemiddelde van 1.700 met 34-40 moest buigen voor de Turk Adnan Yuksel. Daarmee kwam de eindstand op 2-6 en moeten de mannen van teammanager Cor Trampe zondag nog eens flink aan de bak.